beste barbecue

Barbecueën is altijd een goed idee. Gezellig samen met vrienden, familie of jouw partner. Bereid de heerlijkste stukken vlees en groentes om het vervolgens samen onder het genot van een drankje op te eten. 

Er bestaan talloze barbecues waar je uit kunt kiezen. Zo heb je natuurlijk de kolenbarbecue en de barbecue op gas. Maar, welke past bij jouw wensen? Laten we jou hieronder op weg helpen: wij zetten de vijf beste barbecues op een rij.

Lijst met 5 beste barbecues

Bereid de lekkerste stukken vlees op een van de onderstaande barbecues!

Boretti barbecue

Boretti is een bekend barbecuemerk. Een barbecue van hen mag daarom ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Deze Boretti is een leuke barbecue om te zien, maar nog leuker om er een stuk vlees op te bereiden. Het is een houtskoolbarbecue van klein formaat, ideaal om mee te nemen tijdens bijvoorbeeld een weekendje weg. Bovendien zit er ook een thermometer in de deksel van de barbecue.

THM barbecue

De barbecue van THM heeft een uniek design: dat zal al een reden zijn om hem aan te schaffen. De barbecue is gemaakt van gietijzer en is daarom van hoge kwaliteit. Naast dat je deze als barbecue kunt gebruiken, kun je ‘m ook gewoon zonder rooster gebruiken als een houtkacheltje. Gezellig in de tuin onder bijvoorbeeld het schaduwdoek.

Ozocozy barbecue

Ben jij op zoek naar een klein, compact barbecuetje voor bijvoorbeeld op de boot, op het strand of voor een dagje weg? Dan kun je denken aan de barbecue van Ozocozy. Deze barbecue is maar 27,5 centimeter breed en dus makkelijk mee te nemen. De kolen doe je onderin en binnen drie minuten ben je al klaar om te barbecueën, te danken aan het ventilatiesysteem.

Campingaz barbecue

Dit keer een gasbarbecue in de lijst, en dit keer eentje van Campingaz. Dit is een prima barbecue voor het hele gezin: de barbecue heeft een oppervlak van 60 centimeter om op te grillen. Bovendien heeft de barbecue aan de zijkant twee platen waar je bijvoorbeeld het bereide vlees op kwijt kunt of de kruiden.

Kamado barbecue

De razendpopulaire Kamado-barbecue mag natuurlijk niet missen in deze lijst. Dit is een compact barbecuetje waardoor deze geschikt is voor iedere ruimte: of dat nou op het balkon is, in de tuin of bijvoorbeeld op een feestje. De barbecue heeft een kookoppervlakte van 28 centimeter en daarnaast heeft het ook een handige thermometer. 

Wat is beter: een gasbarbecue of een kolenbarbecue?

Een barbecue met gas is erg praktisch. Binnen no time is de barbecue klaar en kan het vlees worden gegrilld. Een kolenbarbecue is daarentegen erg langzaam wat betreft het warm worden. Toch zijn kolenbarbecues over het algemeen iets goedkoper dan een gasbarbecue.

Zo steek je een kolenbarbecue aan

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een barbecue?

Allereerst is het belangrijk om na te denken of je een gasbarbecue, elektrische barbecue of een kolenbarbecue wil. Daarnaast kun je kijken naar de prijs en de grootte.

Hoe maak je een barbecue schoon?

Is het barbecuerooster nog warm? Smeer hem dan in met een beetje citroensap. Zo komt het vuil los te zitten. Haal ook de houtskool en de as eruit en maak vervolgens het rooster schoon met afwasmiddel.

Briketten of houtskool: wat is beter om mee te barbecueën?

Briketten blijft langer warm en zijn dus ideaal om stukken vlees mee te bereiden die lang warm moeten blijven. Houtskool wordt daarentegen warmer dan briketen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *