beste groeilamp

Een plant heeft licht nodig. Met licht kan er fotosynthese ontstaan waardoor de plant energie en voedingsstoffen binnenkrijgt, en dus kan groeien. Zonder licht zal jouw plantje er binnen no time treurig uit komen te zien.

Maar, wat nou als je geen licht plekje in jouw huis hebt? Dan kun je een groeilamp aanschaffen. Een groeilamp zorgt ervoor dat jouw plant alsnog genoeg licht op zijn bladeren krijgt waardoor jouw plant gewoon goed kan groeien. Welke groeilampen het beste zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

Lijst met 5 beste groeilampen

Een groeilamp heeft een bepaalde kleur: vaak is deze blauw, paars, rood, geel of wit. Deze kleuren zorgen ervoor dat de planten kunnen groeien. Een aantal groeilampen zullen we hieronder opsommen.

New York Biology groeilamp

Dankzij de groeilamp van New York Biology heb je geen omkijken meer naar jouw planten. Op deze groeilamp zit een timer die je kunt instellen op drie, negen of twaalf uur. Ook kun je de lichtsterkte aanpassen. Bovendien beschikt deze lamp over een rood-blauw lichtspectrum. In totaal heeft deze lamp vier lampen die je 360 graden kunt draaien. Meerdere planten kunnen daardoor worden voorzien van licht.

Smartwares groeilamp

Heb jij een aantal kleine plantjes die wel wat licht mogen gebruiken? Dan kun je eens nadenken over de groeilamp van Smartwares. Dit is namelijk niet zomaar een groeilamp, het is een soort minikas waar jij verschillende soorten plantjes in kwijt kan. Bovendien ziet deze kas er ook nog eens superstijlvol uit. Daarnaast bootst deze kas natuurlijk daglicht na en kun je de kas instellen met een tijdschema.

Ortho groeilamp

Wanneer je liever niet van die felgekleurde paarse of rode lichten in jouw woonkamer wil, kun je kiezen voor de groeilamp van Ortho. Deze geeft namelijk gewoon warm, wit licht af. Plaats deze lichtbron in een lamp dicht bij de planten en laat jouw planten optimaal profiteren van dit nagebootste daglicht.

A sunny day groeilamp

Laat jouw planten genieten van wat extra licht door de groeilamp van A sunny day. Hierdoor zullen jouw planten beter groeien, wat resulteert in een gezonde, blije plant. Deze lamp zal namelijk de zon nabootsen. Bovendien heeft de lamp een timer, kun je ‘m 360 graden draaien en kun je ook nog eens de lichtintensiteit afstellen. 

MM Brands groeilamp

Geef jouw planten die extra boost in de winter door wat extra licht te creeren. Denk bijvoorbeeld aan de groeilamp van MM Brands. Deze lamp heeft verschillende kleurspectra en kunnen ook in lichtsterkte worden afgesteld. Bovendien is deze lamp ideaal, want je kunt ‘m in iedere lamp draaien die een E27-fitting heeft.

Het belang van een groeilamp

Een groeilamp kan ideaal zijn om groenten en fruit onder te kweken, maar ook gewoon om jouw kamerplanten een boost te geven. Een groeilamp bootst natuurlijk licht na, zodat jouw planten als een tierelier kunnen groeien. Redenen genoeg dus om als plantenliefhebber een groeilamp aan te schaffen en de resultaten ervan zelf te ontdekken.

De verschillen tussen een witte en een gekleurde groeilamp

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een groeilamp?

Dankzij een groeilamp kunnen jouw planten beter groeien, omdat een groeilamp gebruikmaakt van een kleurenspectrum.

Kan een plant ook groeien onder een gewone lamp, in plaats van een groeilamp?

Een plant zal niet beter gaan groeien wanneer deze onder een gewone lamp staat. Hiervoor moet je echt een groeilamp aanschaffen met een bepaald kleurenspectrum.

Op welke hoogte moet een groeilamp hangen?

Het is belangrijk om de groeilamp niet te dicht bij de plant te hangen, anders kunnen de bladeren verbranden. Zorg ervoor dat er sowieso vijftien centimeter tussen de plant en de lamp zit.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *