Ben jij opzoek naar goede bloempotten, dan zijn terracotta potten niet te missen. Terracotta potten hebben verschillende voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan dat de pot kan ademen. Hierdoor zal het water dampen via de zijkant. Vervolgens komt er verse lucht van buiten naar binnen. Dit doordat de pot gemaakt is van klei zonder glazuurlaag. Hieronder staan de vijf beste terracotta potten.

Lijst met de vijf beste terracotta potten

Fleurdirect Terracotta Pot

Een terracotta pot heeft veel verschillende voordelen, zo ook deze pot. De pot ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt er ook voor dat de pot en het aarde het water goed opnemen.

Hega Terracotta Pot

Iedereen kent die oranje/bruin terracotta wel, meestal zijn deze erg simpel. Toch is deze terracotta pot van Hega niet simpel, hij is namelijk voorzien van een leuk design.

Prosperplast Terracotta Pot

Ben jij toch wel opzoek naar een simpele terracotta pot? Dan is deze oranje/bruin terracotta pot van Prosperplast ideaal. Ook is deze pot voorzien van een gat in de bodem, zo weet je zeker dat het water kan weglopen als je teveel hebt gegeven/

Mica Decorations Terracotta Pot

Zoals hierboven al benoemd werd hebben terracotta potten veel verschillende voordelen, maar ook dat ze er meestal simpel uitzien. Toch is dat bij deze terracotta pot van Mica Decorations niet het geval. De pot is voorzien van een mooi design, waardoor hij een echte eyecatcher is.

Geli Terracotta Pot

Terracotta potten zijn niet alleen goed voor sta planten, maar bijvoorbeeld ook voor aan de schutting, het balkon enzovoorts. Daarom mag deze terracotta bloembak niet ontbreken uit dit lijstje. De bak is 60 cm, je zal hier dus genoeg bloemen en plantjes in kwijt kunnen.

Veelgestelde vragen

Wat is terracotta?

Terracotta wordt vaak gebruikt als bloempot of dakpannen. Terracotta is gemaakt van een kleisoort die oorspronkelijk komt uit Toscane.

Wat zijn de voordelen van terracotta potten?

Een terracotta pot kan ademen. Dit wil zeggen dat de pot via de zijkant het water kan verdampen en ook weer nieuwe verse lucht naar binnen kan halen. Erg handig!

Kan een terracotta pot gaan verkleuren?

Ja, dit kan gebeuren, maar dit kan je gemakkelijk verwijderen.

Volledige lijst met de vijf beste terracotta potten

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *