Ben jij van plan om binnenkort je eigen robotgrasmaaier te halen? Vele mensen kunnen haast niet meer zonder een robotgrasmaaier en daarom is het ook een echte aanrader. Er zitten ook meerdere voordelen aan een robotgrasmaaier. Ben jij benieuwd naar deze voordelen? Lees dan vooral snel verder!

1. Tijdbesparing

Eén van de grootste voordelen aan het hebben van een robotgrasmaaier, is dat het een hoop tijd bespaart. Als het gras eenmaal begint te groeien, dan gaat het ook echt hard. Daarom kan het ook erg fijn zijn om een robotgrasmaaier te hebben die het voor je doet.

Het scheelt een hele hoop tijd als je de robotgrasmaaier hebt geïnstalleerd en je die kan gebruiken. Op die manier kan je het namelijk wanneer je wilt aanzetten en is je gras weer mooi gemaaid.

Ook scheelt een robotgrasmaaier een hele boel tijd als het gaat over het onderhoud, want het enige wat je een beetje doet qua onderhoud is het schoonmaken. Voor vele mensen scheelt dit ook een heel wat tijd, want vaak bij een normale grasmaaier kan je best lang bezig zijn als het gaat over het onderhoud.

2. Minder geluid

Over het algemeen zijn de robotgrasmaaiers ook nog eens een stuk stiller dan de ‘normale’ grasmaaier. Dit is natuurlijk voor jezelf een voordeel, maar ook voor je buren kan dit een groot voordeel zijn. Je hebt namelijk best veel grasmaaiers die erg luid kunnen zijn en sommige buren ook helemaal niet fijn vinden. 

Een normale grasmaaier maakt ongeveer geluid dat tussen de tachtig en 110 dB zit. Dit is een best verschil vergeleken met een robotgrasmaaier, want die maakt geluid wat tussen de 55 en 65 dB zit. Zoals al is benoemd is dit een best verschil met elkaar, en dat kan je ook goed horen dat er verschil in zit.

Vind jij het dus erg fijn om in de tuin te zitten en geen last te hebben van een te luide grasmaaier? Dan wordt het zeker aangeraden om eens te kijken naar een robotgrasmaaier. 

3. Veilig

Vind je het in het begin best eng om die grasmaaier maar zijn ding te laten doen? Maak je vooral geen zorgen, want een robotgrasmaaier is erg veilig en heeft allerlei sensoren binnenin. Als een sensor iets waarneemt, dan gaan gelijk de verschillende mesjes die erin zitten stoppen met draaien. Doordat ze stoppen met draaien, kunnen ze geen schade aanbrengen bij mensen in de buurt, dieren of een object. 

Dit geldt ook als de sensor een bosje ziet of een boom. Dan zullen de mesjes ook stoppen met draaien en gaat er niks kapot. Het is ook mogelijk als de sensor wat waarneemt dat die gaat omdraaien. Zo komt die namelijk alsnog nergens tegen aan. Mocht je toch snel de grasmaaier oppakken voordat die ergens tegenaan stoot, dan gaat die ook stoppen met draaien. 

4. Strakke tuin

Een robotgrasmaaier is erg precies in het maaien van het gras. Je zal dan ook merken dat, als jij de grasmaaier laat lopen, dat je gras er erg strak bij ligt. Dit is natuurlijk voor veel mensen een groot voordeel, want dan ziet je tuin er weer netjes uit. 

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn, dat er soms grasafval vrijkomt tijdens het grasmaaien met een ‘normale’ grasmaaier. Bij een robotgrasmaaier zie je dit amper, want dan worden ze in een erg kleine stukjes gesneden en valt het amper op, dat ze er liggen. Die kleine stukjes gras zijn ook nog eens erg goed voor de bemesting van het gras. 

5. Geen hooikoorts

Heb jij elk jaar best veel last van hooikoorts en kan je niet zo goed tegen al die pollen in de lucht? Ook tijdens het grasmaaien zal je merken dat je hier last van kan hebben. Als je dit graag wilt voorkomen, kan een robotgrasmaaier erg helpen hierbij. Je hebt er dan namelijk amper last van. 

Doordat je een robotgrasmaaier het werk laat doen, kom je zelf niet in aanmerking met het gras. Je hoeft namelijk niet midden in het gras te staan. Je kan dan mooi vanuit binnenkijken hoe het gras wordt gemaaid. Dit is dus een groot voordeel voor mensen die last hebben van hooikoorts. 

Veelgestelde vragen:

Krijg je alsnog last van hooikoorts met een robotgrasmaaier?

Als het goed is, heb je amper last van hooikoorts met een robotgrasmaaier.

Heeft een robotgrasmaaier sensoren?

Zeker, binnenin zitten verschillende sensoren. Die kunnen goed zien of er een obstakel in de buurt zit.

Heb je veel onderhoud met een robotgrasmaaier?

Nee, je hebt er weinig onderhoud met een robotgrasmaaier. Het enige wat je vaak moet doen is het even schoonmaken.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *