Niet alleen je achtertuin wil je er netjes bij hebben, maar natuurlijk ook je voortuin. Het is dan ook best belangrijk als jij je voortuin gaat indelen, dat je goed bent voorbereid. Het is altijd handig om meerdere tips te hebben. Wil jij dus graag weten hoe jij je voortuin het beste kan indelen? Lees dan snel verder en ontdek het! 

1. Je wensen

Voordat jij je voortuin gaat indelen is het belangrijk, dat je weet wat je graag wilt in je tuin. Denk er dus goed over na wat er allemaal mogelijk is en wat je daarvoor nodig hebt. Vaak als je alles goed op een rijtje hebt, dan is het natuurlijk ook overzichtelijk, maar dan weet je ook precies wat je nodig hebt.

Zorg er wel voor dat je wensen realistisch zijn, zet er dus geen wensen op waar je van weet dat het niet haalbaar is. Kijk bijvoorbeeld goed naar hoeveel ruimte je hebt in je voortuin. Dit is belangrijk om te doen, want zo kan je goed kijken wat er allemaal past en wat niet. 

Als je denkt dat je lijstje compleet is, kan je natuurlijk alvast inkopen gaan doen voor je tuin. Als je bij een winkel bent, kijk dan ook zeker rond of je nog wat anders ziet wat je leuk vindt. 

2. Stand van de zon

Vaak wil je natuurlijk ook verschillende plantjes in je voortuin, dan is het ook belangrijk dat je goed gaat kijken naar de stand van de zon. Niet elke plant heeft namelijk dezelfde voorkeur voor de stand van de zon. Zo heb je bijvoorbeeld planten, die het fijner vinden om de zon op het noorden te hebben, maar sommige planten willen juist de zon op het zuiden.

Het is dus belangrijk dat je gaat kijken hoe jouw voortuin ligt, want op die manier kan je ook gericht gaan zoeken naar verschillende plantjes voor in je tuin.

Ook kan je door de stand van de zon kijken of er veel zon schijnt in je voortuin of juist in je achtertuin. Mocht het nou zo zijn dat je zon veel schijnt op je voortuin, dan kan je ook eens gaan kijken of je hier een lekker bankje kan neerzetten. Door dit te doen kan je ook heerlijk in de zon gaan zitten in je voortuin. 

3. Onderhoud

Waar je vooraf ook goed over moet nadenken, is natuurlijk of je wilt dat je veel onderhoud hebt aan je voortuin, of juist niet. Dit is natuurlijk best handig om over na te denken, want als je dit niet wilt, maar je zet wel veel planten neer, dan heb je natuurlijk wel veel onderhoud. 

Als je het dus niet erg vindt om redelijk veel onderhoud te hebben aan je tuin, dan kan je er natuurlijk allerlei soorten planten neerzetten. 

Wil je er eigenlijk niet heel veel onderhoud aan hebben, dan wordt het aangeraden om planten te gaan halen waar je niet veel onderhoud aan hebt. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om weinig tot geen planten neer te zetten in je voortuin. Op die manier heb je er namelijk erg weinig onderhoud aan – maar houd natuurlijk wel altijd rekening met onkruid dat tussen de tegels kan komen. 

4. Accessoires 

Als jij verschillende planten hebt neergezet in je voortuin, kan het ook erg leuk zijn om verschillende accessoires toe te voegen. Dit zorgt natuurlijk voor een gezellige en leuke sfeer in je voortuin. Er zijn vele accessoires die je kan toevoegen aan je voortuin, denk bijvoorbeeld aan leuke bloem- of plantenbakken. Je kan voor de wat ‘simpelere’ plantenbakken gaan, maar er zijn ook genoeg leuke potten die je kan kiezen.

Wat ook een erg leuke toevoeging kan zijn is het plaatsen van een insectenhotel of een vogelhuisje. Hierdoor komen er ook nog eens vogels en insecten in je tuin. Dit is ook erg leuk. 

Je kan naast een vogelhuisje plaatsen ook ervoor zorgen dat je een vogelvoeder in je tuin hebt. Hier kunnen ze zoals je al hoort in de naam gaan eten. 

Ook is het een erg leuke toevoeging om verlichting in je voortuin te hebben. Op deze manier is het niet een hele donkere plek van je woning. Je kan natuurlijk allerlei soorten verlichting kiezen voor je voortuin. Zo kan je bijvoorbeeld een wandlamp ophangen of een lamp neerzetten in de grond.

Veelgestelde vragen:

Is een insectenhotel leuk voor je voortuin?

Zeker, je kan ook je insectenhotel hangen in de voortuin. Dit kan een erg leuke toevoeging zijn. 

Als je planten in de voortuin hebt, heb je dan veel onderhoud?

Dit ligt er natuurlijk aan welke planten je kiest, maar vaak heb je best wat onderhoud met planten.

Is het handig om je voortuin wensen op te schrijven?

Zeker, als je dit namelijk vooraf goed weet, dan heb je overzichtelijk wat je allemaal moet doen en wat je graag wilt.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *