Er zijn een aantal planten die je echt moet hebben, zo ook de mini Monstera. Dit omdat hij gemakkelijk te verzorgen is en ook nog eens een echte eyecatcher is. Hieronder vertellen wij meer over deze prachtige plant en hoe je hem het beste kan verzorgen. 

Mini Monstera

De mini monstera is een echte must have die gemakkelijk te verzorgen is. Toch is dit een echte zeldzame plant die niet vaak voorkomt. Deze plant komt namelijk uit Maleisië, maar komt ook vaak voor in Zuid-Thailand. Vaak zijn zeldzame planten niet gemakkelijk te verzorgen maar de Rhaphidophora tetrasperma, oftewel de mini monstera, is een erg gemakkelijke plant. Ook groeit hij snel en is hij niet gevoelig, dus kan hij wel tegen een stootje. De mini monstera groeit op een andere manier dan de rest van de monstera’s. Hij kan namelijk vertakken. Op deze manier zal je hem goed moeten verzorgen en soms zelfs snoeien!

Verzorging

Zoals hierboven al benoemd werd is de Rhaphidophora tetrasperma gemakkelijk te verzorgen. Er zijn een aantal dingetjes waar je wel rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de standplaats. De mini monstera houdt namelijk van een plek met indirect zonlicht. Ook een plekje in de schaduw is niet per definitie een slecht idee, ook dit kan deze plant erg fijn vinden. Ook groeit deze plant het best als je hem af en toe wat water geeft. Hij kan wel wat droogte verdragen. Wel is het belangrijk dat je optijd de plant verpot, zo kan hij zich perfect ontwikkelen. 

Stekken

Misschien had je het al wel verwacht, zo’n gemakkelijke plant is vast ook gemakkelijk te stekken: dit is zeker waar! Je kan hem gemakkelijk stekken door de stengel af te knippen op gewenste lengte. Wel is het belangrijk dat er luchtwortels aan deze stengel zitten. Deze zet je dan weer in water, of in potgrond.

Veelgestelde vragen

Hoe groot wordt een mini Monstera?

Een mini Monstera is eigenlijk zo mini niet, want deze kan in zijn natuurlijke omgeving wel zes meter hoog worden.

Hoe stek je de Rhaphidophora tetrasperma?

Om de Rhaphidophora tetrasperma te stekken, hoef je alleen een stuk stengel af te knippen met een luchtwortel. Deze kun je in het water zetten en vervolgens moet je wachten totdat er zich nieuwe wortels ontwikkelen. Als de wortels groot genoeg zijn, ongeveer vijf centimeter, kun je de stek in een potje met potgrond zetten.

Hoe verzorg je de Rhaphidophora tetrasperma?

Kies voor een plek met indirect zonlicht. Geef hem daarnaast af en toe wat water.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *