Dus je hebt besloten om een overkapping in je tuin te plaatsen? Leuk hoor, zo’n toevoeging aan je tuin. Je zit waarschijnlijk te kijken naar voor- en nadelen van zo’n groot project. Eigenlijk komen er veel voordelen kijken bij een dakje over een gedeelte van je tuin. Welke dat zijn? Laten we eens nader gaan kijken.

Weersomstandigheden

De weersomstandigheden in Nederland kunnen niet al te best zijn. Regen is hier een regelmatig evenement en niet iedereen is er even fan van. Hier komt dus een overkapping van pas. Doordat deze regen de regen opvangt voordat het de grond bereikt, blijf jij lekker droog wanneer je even een boek wilt lezen in je gezellige tuin. Dat is even fijn!

Gezellige verlichting 

Je overkapping kan vanuit de binnenkant worden versierd met leuke verlichting! Kies voor een leuke warme sfeer met heldere oranje led-lampjes, of maak er een gezellig feestje van met disco-lichtjes en slingers. Of maak het knus met kleedjes en tapijten: de mogelijkheden kunnen eindeloos zijn. Wat ook een optie is, is om het in te vullen met de interieurstijl die jij in jouw huis hebt.

Vulling van je tuin

Wat ook een leuk kleinigheidje is van een overkapping is de look die het jouw tuin geeft. Het vult veel op en geeft wat meer dimensie in de tuin, een uniek onderdeel dat je niet mag missen. Dus als je geen raad weet met een kale plek in je tuin, kan een overkapping helpen!

Extra woonruimte

Je kunt de ruimte ook gebruiken om je woonruimte te vergroten. Een grotere eetkamer of een ruimere woonkamer is een mooie aanwinst voor niet alleen je tuin, maar ook je eigen huis. Plaats er een aantal stoelen, kussens, planten of tafels en creëer de ruimte die jij zo miste in jouw thuis. 

Gezondheid

Doordat je een overkapping hebt, kun je dus het slechte weer vermijden. Hierdoor zit je meer buiten en dat is goed voor je gezondheid! Door de buitenlucht krijg je namelijk veel vitamine D binnen en voel je je ook weer wat levendiger dan dat je de hele tijd binnen zit. Het zorgt ook voor een betere weerstand en een lange, goede nachtrust. Weg met die winterdip, hallo lekker naar buiten!

Meerwaarde

Ja, dat is lekker meepakken! Je huis en tuin worden er niet alleen maar mooier op, maar het kan er ook nog eens voor zorgen dat het meer waard wordt als je besluit je huis en tuin te gaan verkopen. Door de uitstraling, de handigheid en het verlengstuk van je huis, kan je profiteren van een stijging in je prijs. Win-win!

Warm in de winter, koud in de zomer

Hoe lekker is het als je een koel schaduwplekje hebt in de snikhete maanden, of een heerlijk warm plekje om op te warmen in de gure wintermaanden? Met een overkapping vergroot je je comfort door er een plekje van te maken voor alle seizoenen, het hele jaar door! 

Veelgestelde vragen:

Warm in de winter, koud in de zomer

Hoe lekker is het als je een koel schaduwplekje hebt in de snikhete maanden, of een heerlijk warm plekje om op te warmen in de gure wintermaanden? Met een overkapping vergroot je je comfort door er een plekje van te maken voor alle seizoenen, het hele jaar door! 

Welk materiaal is het best voor een overkapping?

Voor de ramen zou dubbel glas een goed materiaal zijn en voor de basis kun je kiezen voor een duurzaam soort hout. Namelijk douglashout! Dit is duurzaam, makkelijk en gaat lang mee.

Kan ik een kachel plaatsen onder een overkapping?

Nee, dit is niet slim om te doen. Wil je het toch een beetje warm houden? Overweeg dan een infrarood heater aan te schaffen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *