caladium

De caladium is een erg mooie plant, maar is niet erg makkelijk verkrijgbaar. Deze plant groeit namelijk uit een knol. Meestal kun je in het voorjaar een caladiumknol alsnog op de kop tikken. Maar hoe verzorg je een caladium nou eigenlijk, want dit is ook nog best wel een dingetje. Hieronder kun je lezen hoe je het best een caladium kunt verzorgen.

Luchtvochtigheid

Caladiums staan erom bekend dat ze veel lucht verdampen. Het is daarom belangrijk dat je een caladium in een luchtvochtige ruimte zet, zo voorkom je dat je caladium bruine randen op het blad vertoont. Zodra je caladium wel bruine randen krijgt, kun je je plant besproeien met water.

Water

Het is van belang dat de grond van je caladium altijd vochtig is. Zodra je cladium te weinig water gekregen heeft, zullen zijn bladeren gaan hangen, dit wil je natuurlijk voorkomen. Je moet natuurlijk ook niet teveel water geven, dan kan de wortel of de knol van je caladium gaan rotten.

Standplaats

Het is belangrijk dat je je caladium op een goede plek zet. Hij heeft natuurlijk zon nodig, maar niet te veel. Zet hem dus neer op een plek waar genoeg indirect zonlicht komt. Als je caladium in de felle zon zet, zullen de bladeren verbranden, dit wil je natuurlijk niet.

Winterrust

Als je zelf je caladium in de grond hebt gezet als knol, wist je vast wel dat je caladium in winterrust gaat. Dit betekent dat de plant in de herfst zal afsterven. De bladeren zullen beginnen met bruin worden, vanaf dat moment is het van belang om steeds minder water te gaan geven. Nadat al het blad van jouw caladium is afgestorven kun je ervoor kiezen om de knol uit de grond te halen. Je kunt het best de knol bewaren in een papieren zak, zo kan het vocht wat er nog in de knol zit makkelijk verdampen. In het voorjaar kun je de knol weer in de grond stoppen. Vervolgens begin je weer met water geven en op een gegeven moment zal jouw caladium weer gaan groeien. 

Belangrijk om te weten

De caladium is een giftige plant, pas dus op met huisdieren en kinderen. Zorg er daarom voor dat de plant op een veilige plek staat. Ook is het belangrijk om te weten dat de caladium erg gevoelig is voor kou, koude tocht moet dus echt vermeden worden. De plant moet dus altijd een vochtige grond hebben, wel is de wortel en knol erg gevoelig voor schimmel en rot. Let er dus op dat je niet teveel water geeft.

Veelgestelde vragen

Kan een caladium tegen kou?

Een caladium is erg vatbaar voor kou, daarom moet je dit echt vermijden.

Kan je een caladium stekken?

Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij bijvoorbeeld aan het scheuren van de caladium.

Hoeveel water moet een caladium hebben?

Geef een paar keer per week een beetje water.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *