De Ceropegia, beter bekend als het Chinees lantaarnplantje, is een erg bekende plant. Deze plant is erg leuk aangezien hij kleine blaadjes groeit in de vorm van een hart, daarom wordt deze plant ook wel String of Hearts genoemd. Ook kun je deze plant gemakkelijk stekken. Hieronder kun je lezen hoe je dit het best kunt doen. 

Stekken

Er zijn verschillende manieren hoe je je Chinees lantaarnplantje kunt stekken. Ook hoef je niet bang te zijn om een gedeelte van je plant af te knippen, de plant groeit namelijk erg snel terug. De makkelijkste manier om je plant te stekken is om een streng van ongeveer tien centimeter van je plant te knippen.

Het is van belang om de onderste blaadjes van deze streng eraf te halen. Vervolgens kun je je stekje in de grond zetten, maar ook kun je je stekje laten wortelen in een vaasje. Als je meer stekjes wilt, kun je het best kleinere stekjes maken.  

Knolletjes stekken

Ook kun je je Ceropegia op een andere manier stekken. Je kunt namelijk een knolletje losknippen van de moederplant. Vervolgens kun je deze knolletjes op aarde leggen. Het is de bedoeling dat de knollen niet volledig in de grond zitten, maar er een klein beetje ingedrukt.

De knolletjes zullen zich binnen no time wortelen en vervolgens heb je een baby Ceropegia. Uit één knolletje zal één streng met hartjes groeien. Wil je nou een meer strengs of een vollere plant? Dan is het van belang om meerdere knolletjes bij elkaar in een pot te zetten. Zo wordt jouw pot gevuld met allemaal strengs met hartjes. 

Verzorging

Het Chinees lantaarnplantje is van oorsprong een vetplantje. Deze plant heeft dus weinig water nodig. De stekjes hoeven daarom ook niet altijd nat te zijn, af en toe water en dit is voldoende voor je stekje. Ook maakt het voor deze plant niet veel uit waar die staat. Of je hem nou in de schaduw zet, of in de zon, het maakt allemaal weinig uit voor deze makkelijke plant.

De plant kan heel erg lang worden, zodra deze te lang wordt kun je er prima een stuk van afknippen. Je hoeft niet bang te zijn dat de plant dood gaat, want de strengs komen snel weer terug.

Veelgestelde vragen

Is het verzorgen van een Chinees lantaarnplantje makkelijk?

Een Chinees lantaarnplantje kan enorm lang worden zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden. Een Chinees lantaarnplantje heeft weinig water nodig en mag gewoon in de zon staan.

Hoe stek je een Chinees lantaarnplantje?

Het stekken van een Chinees lantaarnplantje is eenvoudig. Je kunt gewoon een stuk van de plant afknippen. Haal de onderste bladeren weg en zet dit gedeelte in het water totdat er wortels zullen ontstaan. Daarna mag het stekje in de grond.

Wanneer moet ik het Chinees lantaarnplantje stekken?

Over het algemeen geldt dat je planten in het voorjaar het beste kunt stekken. In het voorjaar bevinden planten zich namelijk in de groeiperiode en kan de plant zich sneller herstellen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *