Roze Achmea bloem

De Achmea is een erg populaire plant, toch heeft deze plant maar een korte levensduur. Daarom is het natuurlijk leuk om deze plant te stekken zodat je langer plezier hebt van jouw Aechmea. Maar hoe stek je deze bijzondere plant nou eigenlijk? Hieronder bespreken wij het allemaal. 

Achmea stekken

Een Achmea kan je snel en gemakkelijk vermeerderen. Als eerst is het belangrijk om een uitgebloeide Achmea te hebben. Het is de bedoeling dat je de uitgebloeide bloem wegknipt, na een tijdje kun je als het goed is kleine Achmea-stekjes in de pot zien verschijnen. 

Zodra dit het geval is, is het belangrijk dat je deze laat groeien tot ze ongeveer tien centimeter hoog zijn. Vervolgens is het de bedoeling dat je de stekjes bij de moederplant vandaan haalt. Dit doe je door zorgvuldig de wortels van de moederplant af te snijden. 

Plaats de stekjes in een nieuwe pot en klaar is Kees. Na ongeveer een jaar zullen jouw nieuwe Achmea-plantjes gaan bloeien, wel is het belangrijk om te weten dat jouw Achmea pas zal gaan bloeien als de luchtvochtigheid in huis goed is. Is dit niet het geval, dan kun je eventueel jouw plant sproeien of als je er nog geen hebt, een luchtbevochtiger aanschaffen. 

De verzorging van de Achmea

De Achmea is een erg populaire plant door haar prachtige bloem, daarnaast is het ook nog eens een zeer gemakkelijke plant. De plant heeft vrij weinig water nodig, zorg er dus voor dat je zeker niet te veel geeft. Geef een keer in de week een beetje water in het midden van de bloem en jouw plant zal erg gelukkig zijn. 

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om af en toe jouw Achmea te besproeien, dit omdat de plant van een hoge luchtvochtigheid houdt. Zet jouw Achmea op een plek met veel zonlicht, maar zorg ervoor dat hij niet in direct zonlicht staat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren verbranden en dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Veelgestelde vragen

Is de Achmea giftig?

De Achmea is licht giftig, dieren kunnen er misselijk van worden, maar hij is niet gevaarlijk.

Hoelang leeft een Achmea?

Na een jaar zal jouw Achmea gaan bloeien en de bloei duurt ongeveer drie tot vijf maanden. Gemiddeld leeft een Achmea dus anderhalf jaar.

Heeft elke Achmea dezelfde print?

Nee, er zijn veel verschillende Achmea’s.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *