stek lidcactus

De Lidcactus is erg populair. Maar wist jij dat je de deze leuke cactus gemakkelijk kan stekken? Op deze manier kun jij dubbel genieten van deze leuke kamerplant. Ben jij benieuwd hoe je dit nou het beste kunt doen en wat je moet weten voordat je je Lidcactus gaat stekken? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Lidcactus stekken

Een Lidcactus stekken is erg gemakkelijk en snel. Je kan deze cactus namelijk gemakkelijk stekken via de bladeren. Dit omdat de bladeren van deze cactus tegelijkertijd ook de stam van de cactus is. 

  • Allereerst haal je een blad van de cactus los, dit kan je gemakkelijk doen door het blad te draaien. Op deze manier laat hij vanzelf los.
  • Doe dit bij verschillende bladeren. Op deze manier heb je meer kans op slagen van het stekken van je Lidcactus.
  • Vervolgens stop je de blaadjes in een vaasje met water. 
  • Na een tijdje zullen de blaadjes wortels gaan creëren. En kan je hem verpotten in een potje. 

Lidcactus verzorgen

De verzorging van een Lidcactus is totaal niet moeilijk, wel is het belangrijk dat je in je achterhoofd houd dat het een cactus is die in het wild uit tropische wouden komt. Daarom houdt deze cactus in tegenstelling tot andere cactussen wel van een slokje water. Ook is het van belang dat je je cactus op een lichte plek zet. Tijdens het groeiseizoen is het van belang dat je de potgrond lichtvochtig houd en zodra hij er een beetje slapjes uitziet is het de bedoeling dat je hem wat meer water geeft.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een Lidcactus mee?

Een Lidcactus kan erg oud worden, tot wel de 20 á 30 jaar!

Is de Lidcactus giftig voor dieren?

De Lidcactus is niet giftig.

Kan een Lidcactus in de schaduw staan?

Het wordt aangeraden om je Lidcactus in de zon te zetten.

5/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *