Wist jij dat er dagelijks ongelofelijk veel stof op jouw plantjes valt? Het kan zijn dat je dit niet altijd door hebt, omdat je het niet altijd kan zien. Daarom is het belangrijk dat je alsnog de bladeren van je plant schoonmaakt. Zodra je dit niet doet kan het zijn dat de poriën van je plant verstopt raken. Op deze manier kan de plant het zonlicht niet meer goed oppikken. Na een tijdje zal je plant er zielig gaan uitzien en dit wil je natuurlijk hebben.

Hoe kan je de plant het best schoonmaken?

Er zijn verschillende manieren waarop je kan voorkomen dat de poriën verstopt raken. Je kan dit doen door het schoonmaken van de bladeren. Dit zorgt ervoor dat de poriën vrij zijn en de plant weer optimaal kan functioneren. Zodra je de bladeren wil schoonmaken moet je natuurlijk wel weten hoe je dit het beste kunt doen.

Het wordt aangeraden om dit met een vochtige zachte doek te doen, ook kan je dit met een spons te doen. Op deze manier zal het stof snel weg zijn.

Ook kan je ervoor kiezen om de kamerplant om de zoveel tijd een sproeibeurt te geven. Op deze manier zal het stof ook weg gaan. Natuurlijk kan je ook de plant een douche geven. Op deze manier zal al het stof weg zijn en is jouw plant weer helemaal schoon en gehydrateerd.

Daarnaast kun je de planten eens een douchebeurt geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet helemaal doordrenkt wordt met water: leg hier desnoods een vuilniszak overheen. Bovendien zullen jouw planten hier ook blij van worden. Door een douchebeurt zal de luchtvochtigheid namelijk enorm stijgen. Zo nu en dan een douchebeurt geven aan jouw planten is dus zo’n gek idee nog niet.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijn plant schoonmaken?

Planten kunnen heel wat stof opvangen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken, aangezien planten via de bladeren licht opvangen. Wanneer er stof op jouw bladeren ligt kan er minder licht op de bladeren vallen.

Hoe moet ik mijn plant schoonmaken?

Je kunt de bladeren schoonmaken met een vochtige doek, een plantenspuit of je kunt de plant onder de douche zetten.

Hoe laat ik de bladeren van mijn plant glanzen?

Een plant met glanzende bladeren ziet er mooi uit. Je kunt de bladeren laten glanzen door het blad schoon te maken met een klein beetje olijfolie.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *