Wist je dat kamerplanten zorgen voor een betere concentratie? Daarnaast zorgen planten ook voor minder stress en het maakt je extra productief. Daarom is het erg belangrijk om planten in je omgeving te hebben tijdens het werken. Hieronder kun je de beste luchtzuiverende kamerplanten bekijken. 

Areca Palm (Goudpalm)

De Areca Chrysalidoc Lutscens, ook wel bekend als de goudpalm mag zeker niet ontbreken bij jou op kantoor. Deze plant maakt namelijk erg veel zuurstof aan en filtert schadelijke stoffen. Deze goudpalm is erg makkelijk te onderhouden. 

Nephrolepis obliterate (varen)

Deze plant is beter bekend als de varen. Deze varen is erg gemakkelijk te onderhouden, maar heeft wel genoeg water nodig. De plant staat bekend als één van de meest luchtzuiverende planten. Daarnaast filtert deze plant giftige stoffen en breekt ze ook nog eens af. Wat wil je nog meer?

Aloë Vera

Veel mensen zijn er niet van bewust dat de Aloë Vera plant erg goed voor jou en je omgeving. Hij helpt namelijk met het opruimen van chemicaliën en andere giftige stoffen. Ook kun je aan deze plekken zien als de lucht erg slecht is, hij krijgt dan bruine vlekken op z’n bladeren. De Aloë Vera is erg gemakkelijk te onderhouden wat ook een pluspunt is. 

Phlebodium aureum

De Phlebodium Aureum valt onder varens. De plant is zo bijzonder, omdat hij een blauwe gloed over zich heen heeft. Deze plant heeft een erg goede luchtzuivering systeem in zich. Deze plant is makkelijk te verzorgen. Hij mag niet compleet uitdrogen, dus zorg er altijd voor dat de grond van de plant vochtig is. Ook mag hij niet volledig in de zon staan. Indirect zonlicht is perfect voor deze plant. 

Rhapis Excelsa

Deze perfecte luchtzuiverende plant is perfect voor bij jouw op kantoor. Deze plant heeft twee belangrijke eigenschappen: hij zorgt namelijk voor de optimale luchtvochtigheid, ook haalt hij schadelijke stoffen uit de ruimte. Perfect voor op kantoor!

Leuke feitjes

Planten helpen mensen met ademhalingsproblemen, astmatische klachten, longaandoeningen en oogirritaties. Ook hebben planten voordelen op de werkvloer. Zo is er op het kantoor een stuk meer luchtvochtigheid, je bent een stuk creatiever en er is minder ziekteverzuim bij werkgevers die planten op hun kantoor hebben staan.

Veelgestelde vragen

Welke planten kunnen op een kantoor staan?

Planten met een luchtzuiverende werking en planten die krachtig zijn, kunnen in een kantoor staan.

Welke planten zijn luchtzuiverend?

De varen, lepelplant, monstera en de aureum zijn een paar voorbeelden van planten met een luchtzuiverende werking.

Waarom moet een kantoor planten hebben?

Een kantoor kan vaak wel wat frisse lucht gebruiken. Daar kunnen planten voor zorgen: ze zijn luchtzuiverend, staan gezellig en zullen het humeur verbeteren.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *