Het is natuurlijk een erg mooi gezicht om een vrolijke kleurrijke tuin te hebben. Er zijn vele kleurrijke planten die leuk staan in de tuin. Welke planten staan nu het leukste om je tuin kleurrijk te krijgen? Lees dan snel verder!

1. Hortensia 

Hortensia is een erg kleurrijke plant die je tuin een heleboel kleur kan geven. Je kan de hortensia in verschillende kleuren krijgen, zo kan je hem in roze of paars krijgen, maar je kan hem ook in blauw of rood halen. Wil je toch even een rustiger element toevoegen aan je tuin kan je de hortensia ook ‘gewoon’ wit halen. 

De beste periode om een hortensia te gaan planten is rond eind september en kan ongeveer tot half maart. Als je het in deze periode doet, zal je merken dat ze nog niet heel veel water nodig hebben. Het is daarom erg handig om een hortensia te planten in de rustfase. Let wel goed op dat je niet een hortensia gaat planten als er vorst is, want dat is niet goed voor de plant. Daarom is maart vaak een betere optie. 

Een goede plek kiezen voor je hortensia is ook erg belangrijk. De hortensia heeft het liefste een plekje waar genoeg zonlicht is, maar ook vaak schaduwmomenten. Als je een hortensia namelijk te veel in de zon zet, zal je merken dat die gaat uitdrogen. 

2. Lavendel 

Lavendel staat natuurlijk bekend om de vrolijke kleur die ze afgeven. De vrolijke paarse bloemen kunnen je tuin een stuk opfleuren. Naast dat wij mensen de lavendel erg leuk vinden gaan er ook vaak insecten op af. De vlinders, bijen en hommels zijn ook erg fan van de sterke geur die lavendel geeft.

Het wordt aangeraden om in het voorjaar te beginnen met de lavendel planten, want vaak groeit die het beste in het voorjaar. Door ze al in het voorjaar te gaan planten kan je er nog de hele zomer van genieten, want lavendel blijft heel lang mooi. Houd er wel rekening mee dat ze in de zomer wat meer water nodig hebben als in de lente. 

Ook de lavendel heeft voorkeur om op een plekje te staan waar de zon veel schijnt. De lavendel heeft graag veel ruimte om te groeien. Het is dan ook handig om ze op een open plekje neer te zetten of in een plantenbak. 

3. Rhododendron

De rhododendron is ook in verschillende kleuren te krijgen en is dus een erg geschikte plant om je tuin meer kleur te geven. Je kan de rhododendron halen in onder andere paars, roze en geel. Voordat je de plant gaat aanschaffen wordt het wel aangeraden om goed te kijken welke kleur rhododendron bij jouw tuin past. Een groot voordeel aan de rhododendron is dat het een plant is die niet veel onderhoud nodig heeft, dit is ook voor vele mensen een reden om de plant aan te schaffen. Heb je geen plek in de tuin voor een rhododendron, maar heb je wel nog een mooie pot staan, dan kan die ook hier erg mooi instaan. 

Vergeet niet dat je de rhododendron ook moet gaan snoeien. Als je merkt dat de plant weinig bloemen geeft en gele bladeren krijgt, is dat een teken dat je moet gaan snoeien. Het beste moment om te snoeien is net nadat de plant is uitgebloeid. Zo kan die weer mooi groeien en krijg je weer mooie bloemen eraan. Ook is het handig om de rhododendron regelmatig water te geven, ze houden namelijk van een vochtige grond. Let er wel goed op dat je ervoor zorgt dat het water goed weg kan. 

De beste plek voor een rhododendron is een plekje waar zon komt, maar ook genoeg schaduw. Ze houden namelijk erg van de zon, maar het is ook goed als ze genoeg schaduw krijgen. 

Wanneer is een goede maand om de hortensia te planten?

Vaak wordt het aangeraden om het tussen september en maart te doen. Maart is wel vaak de betere optie, want dan heb je minder kans op vorst.

Houdt de lavendel van zon?

Zeker, de lavendel doet het vaak goed als die in de zon staat. Zorg er dan wel voor dat ze genoeg water krijgen. 

Kan je de rhododendron in verschillende kleuren halen?

Jazeker, de rhododendron is ook in verschillende kleuren te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan roze, paars of geel.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *