kokosnoot door de midden heen in het warme woestijnzand

Heb jij wel eens gehoord van kokospotgrond, maar weet je niet helemaal wat dit is en waarom kokospotgrond zo speciaal is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder bespreken wij waarom je moet kiezen voor kokospotgrond en waarom dit beter voor het milieu is dan normale potgrond. 

Wat is kokospotgrond?

Kokospotgrond is potgrond dat gebaseerd is op kokosvezel dat afgekomen is van de kokosbast, vandaar ook de naam kokospotgrond. Kokospotgrond is een restproduct en is dus duurzamer dan normale potgrond. Daarnaast is kokospotgrond ook lekker luchtig, hierdoor hebben de wortels van jouw plant meer ruimte om zich goed te ontwikkelen. Kokospotgrond is helaas niet voorzien van voedingsstoffen, je kunt er dus voor kiezen om voedingsstoffen aan de potgrond toe te voegen. 

Beter voor het milieu

Zoals hierboven al benoemd werd, is kokospotgrond een duurzame variant van potgrond. Dit komt omdat normale potgrond uit een groot gedeelte uit turf en gedroogd veen bestaat. Tijdens het graven hiervan gaan veel planten dood die hieruit groeien. Ook komt er tijdens het graven van turf veel CO2 vrij. Op deze manier zal er meer beschermd natuurgebied ontstaan in Nederland en dit wil je natuurlijk niet. Ook komt het turf en gedroogde turf uit landen zoals Duitsland, Scandinavië, Ierland en Baltische Staten. 

Verschillende voordelen van kokospotgrond

Zoals we hierboven al even benoemd hadden is kokospotgrond beter voor het milieu, daarnaast is potgrond lekker luchtig en dit zorgt er weer voor dat de wortels van jouw plant zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast absorbeert kokospotgrond vocht erg goed, waardoor je minder vaak water hoeft te geven. Ook krijg je geen vieze handen tijdens het verpotten van jouw plant, dit omdat kokospotgrond niet aan jouw handen blijft plakken.

Veelgestelde vragen

Voor welke planten kun je kokospotgrond het best gebruiken?

Kokospotgrond kan je eigenlijk voor elke plant gebruiken, zowel kamerplanten, terrasplanten en mediterrane planten.

Wat is het verschil tussen gewone potgrond en kokospotgrond?

Kokospotgrond word gemaakt van kokosbast, gewone potgrond word gemaakt van turf en gedroogd veen.

Wat is een groot voordeel van kokospotgrond?

Een groot voordeel van kokospotgrond is dat je geen last krijgt van vieze handen, daarnaast is kokospotgrond beter voor het milieu dan normale potgrond.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *