kamerplant rekje

Zodra je wil dat jouw planten zich goed ontwikkelen, zijn hier natuurlijk een aantal dingen voor nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede potgrond en pot, water en zonlicht. Ook kun je ervoor kiezen om jouw planten extra voeding te geven. Wil jij meer weten over plantenvoeding en of het geven van plantenvoeding nou echt nodig is? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Waarom plantenvoeding

Zoals hierboven al even genoemd werd, zijn er een aantal factoren waardoor jouw plant zich goed zal gaan ontwikkelen. Toch kan het zo zijn dat jouw plant iets extra’s nodig heeft om het goed te doen. Daarnaast zorgt plantenvoeding ervoor dat jouw plant gezonder zal zijn, ook is jouw plant minder snel vatbaar voor ziektes en beestjes. Plantenvoeding is eigenlijk een extra dosis voedingsstoffen waar jouw plant erg goed op gaat. Er zijn veel verschillende soorten plantenvoeding, voor elke plantensoort eigenlijk wel een. Zo heb je bijvoorbeeld plantenvoeding voor cactussen, plantenvoeding voor kamerplanten en nog veel meer. 

Hoe en wanneer plantenvoeding

Het is belangrijk dat je precies weet wanneer en hoe vaak je plantenvoeding geeft. Dit omdat plantenvoeding schadelijk voor je plant kan zijn, als dit niet op de juiste manier wordt gegeven. Het is daarom belangrijk om te weten dat je een tragend groeiende plant een à twee keer per groeiseizoen een beetje voeding geeft. Tragend groeiende planten zijn ook wel vetplanten en bijvoorbeeld cactussen. 

Andere planten die snel groeien kun je het best eens per maand een beetje voeding geven. Ook kun je ervoor kiezen om bij iedere gietbeurt een klein beetje plantenvoeding toe te voegen. Zodra je je hier aan houdt, weet je zeker dat je niet te vaak en te veel voeding geeft. Vaak staat er op de verpakking van de voeding hoeveel je je plant moet geven, hou je hier zeker aan. Je wilt natuurlijk niet dat je plant uiteindelijk het loodje legt omdat je alsnog te veel voeding gegeven hebt. 

Conclusie

Of plantenvoeding nou echt nodig is, is aan jou. Jouw plant zal echt het loodje niet leggen mocht hij geen voeding krijgen. Toch kan het voor sommige planten wel goed zijn. Kies je ervoor om jouw plant toch plantenvoeding te geven, dan is het belangrijk dat je je houdt aan de hoeveelheid die je moet geven. Vaak staat dit op de achterkant van de verpakking. Daarnaast is het belangrijk om jouw plant niet te veel voeding te geven. 

Veelgestelde vragen

Waar kun je plantenvoeding aanschaffen?

Plantenvoeding kun je bij veel winkels halen, denk hierbij bijvoorbeeld bij het dichtstbijzijnde tuincentrum. Ook kun je plantenvoeding vaak vinden bij bijvoorbeeld huis-tuin-en-keukenwinkel.

Is plantenvoeding verplicht?

Nee, je moet dit in principe zelf weten.

Is plantenvoeding schadelijk?

Zolang je je houdt aan de gebruiksaanwijzing en het niet te vaak geeft, is plantenvoeding alles behalve schadelijk. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *