Je kent het wel, die irritante rotplanten die tussen tegels en andere planten groeit: onkruid. Maar hoe kom je hier nou zo snel vanaf en wat doe je er tegen? Hieronder bespreken wij hoe je zo snel mogelijk van onkruid afkomt en hoe je onkruid tegen kunt gaan.

Gemakkelijk verwijderen

Voorkomen van onkruid is natuurlijk altijd beter dan dat je er achteraf werk van moet gaan maken. Maar als het dan toch zo ver is gekomen moet je er natuurlijk ook weer vanaf zien te komen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld onkruid met de hand verwijderen, vooral als het niet zoveel onkruid is. Zodra je last hebt van veel onkruid kun je dit ook proberen te verwijderen met kokend water. Na vier à vijf keer met kokend water over het onkruid te hebben gegooid zullen de wortels afsterven. Zodra dit gebeurd is kun je de plantjes gemakkelijk opvegen. 

Bestrijdingsmiddelen

Hierboven werden al meerdere opties benoemd waarop je onkruid gemakkelijk kunt verwijderen. Toch wordt het aangeraden om onkruid met bestrijdingsmiddelen tegen te gaan. Wel is het van belang om goed de instructies te lezen en je hier goed aan te houden. Dit komt omdat bestrijdingsmiddelen best schadelijk kunnen zijn. Kies daarom ook voor een biologisch bestrijdingsmiddel. Zo weet je zeker dat je geen schade aanbrengt aan andere planten en dieren. Vaak wordt er ook azijn over onkruid heen gegooid, doe dit niet! Allereerst mag dit niet van de Rijksoverheid en is het ook nog eens erg schadelijk voor de planten rondom het onkruid.

Onkruid wegbranden

Een erg populaire manier van het verwijderen van onkruid is het wegbranden hiervan. Dit kun je gemakkelijk doen door middel van een onkruidbrander. Dit apparaat zorgt ervoor dat het onkruid op een effectieve manier wordt verwijderd, zonder het gebruik te maken van schadelijke en chemische stoffen. Ook kun je dit gewoon staand doen, je hoeft dus niet heel de tijd door de knieën te gaan. Zorg er natuurlijk wel voor dat je precies weet hoe dit werkt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Pagina beoordelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *