paddenstoel

Een veelvoorkomend probleem onder kamerplantliefhebbers is het krijgen van ziektes en beestjes in hun plant. Maar wist je dat er bij kamerplanten ook paddenstoelen kunnen groeien? Erg vervelend en iets wat je natuurlijk liever niet wilt. Hieronder bespreken wij waarom die paddenstoelen bij jouw plant groeien en of het nou eigenlijk schadelijk is!

Waarom paddenstoelen?

Paddenstoelen verschijnen niet alleen in de herfst, maar kunnen elk seizoen verschijnen. Op elke plant kan een schimmeltje ontstaan door bijvoorbeeld iets te veel water. Je kan bijvoorbeeld schimmeldraden vinden, of kleine gele of witte bolletjes, dit is het voorstadium van een paddenstoel. Het kan zijn dat jouw plant in potgrond staat met sporen van een paddenstoel, zonder dat je het weet.

Ook kan het zijn dat de sporen via de lucht bij jouw plant terecht zijn gekomen. Het hebben van paddenstoelen bij jouw kamerplant is eigenlijk alleen maar een goed teken, omdat dit betekent dat er veel voedingsstoffen aanwezig zijn in de potgrond. 

paddenstoel in plant

Paddenstoelen weghalen of juist niet?

Paddenstoelen die bij jouw kamerplant groeien, zijn gelukkig niet schadelijk voor jouw plant. Ook voor jou zelf is het niet schadelijk, zolang je het niet in je systeem krijgt. Je kunt de paddenstoelen dus niet eten. Ook huisdieren of kinderen kunnen erg ziek worden van deze kleine paddenstoeltjes.

Daarom is het aan jezelf of je de paddenstoelen weghaalt. De paddenstoelen zelf produceren ook nog eens voedingsstoffen voor jouw plant. Dus is het hebben van de paddenstoelen voor jou zonder risico, dan kan het dus geen kwaad en is het alleen maar goed om ze te laten zitten. 

Veelgestelde vragen

Hoe haal je paddenstoelen weg uit de potgrond?

Je kan de paddenstoelen snel en gemakkelijk uit de grond trekken.

Zijn de paddenstoelen gevaarlijk?

Nee, voor de plant is het hebben van paddenstoelen alleen maar beter en voor de mens is het ook niet gevaarlijk, zodra je ze maar niet binnenkrijgt. 

Welke kleur hebben de paddenstoelen?

Dit kan verschillen tussen wit, geel en lichtroze. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *