Je herkent de aechmea aan zijn kleurrijke bloem. Dit is dan ook een ideale plant om wat kleur aan jouw interieur toe te voegen! Helaas bloeit deze plant maar een keer, maar dat mag de pret niet drukken.

Oorsprong

Het woord aechmea komt van het Griekse woord ‘aichmê’. Dit betekent een lanspunt, waar de spitse bladeren wellicht naar zijn vernoemd. Deze plant komt overigens niet uit Griekenland, maar uit Midden- en Zuid-Amerika.

Dier- en kindvriendelijk

Gelukkig is de aechmea vriendelijk voor dieren en kinderen.

Water

De aechmea vindt het niet alleen fijn om water te krijgen bij zijn wortels, maar ook in zijn bloem. Hier slaat hij namelijk zijn water op. Wanneer je de bloem water geeft, moet je wel voorzichtig te werk gaan. De bloem raakt namelijk makkelijk beschadigd. Je hoeft de aechmea maar een keer in de week water te geven.

Licht

Het maakt eigenlijk niet uit waar je de aechmea plaatst, als het maar niet in direct zonlicht is. Een raam op het noorden is dus eigenlijk perfect. Wanneer de bladeren geel of bruin worden krijgt de plant waarschijnlijk te veel licht. Deze bladeren kun je gewoon afknippen. 

Voeding

Deze kleurrijke plant vindt het wel fijn om wat voeding te krijgen, mits we ons in de zomer bevinden. Een keer voeding per twee weken is voldoende. Houdt overigens ook de helft van de aanbevolen hoeveelheid aan: dit is voldoende voor de aechmea.

Verpotten

Het is niet nodig om de aechmea te verpotten. De plant sterft namelijk wanneer de bloem is uitgegroeid.

Lijst met de 2 beste Aechmea aanbiedingen

Pagina beoordelen?