Zijn grote bladeren met hun aparte vertekening doen veel mensen overhalen om deze plant aan te schaffen. Daar geven wij jou volledig gelijk in, want de aglaonema is een topplant. De meeste aglaonema-soorten hebben groene bladeren met grijze strepen, maar er zijn ook rode en paarse varianten.

Oorsprong

De aglaonema komt van oorsprong uit tropische gebieden rondom Indonesië. Hier groeit hij voornamelijk in de schaduw van andere planten en daarom houdt hij in onze huiskamers nog steeds van een plekje in het donker. Daarnaast bestaan er niet veel aglaonema-soorten: ongeveer 55.

Dier- en kindvriendelijk

Helaas is de aglaonema niet dier- en kindvriendelijk. Het sap en de bessen van de aglaonema zijn licht giftig, evenals de blaadjes.

Water

De aglaonema is een makkelijke plant als het op water aankomt. Wanneer je ‘m een keer vergeet is het niet erg: hij overleeft het wel. Je moet deze plant echter niet met natte voeten achterlaten, daar heeft hij een hekel aan. De kans op wortelrot komt dan ook om de hoek kijken.

Licht

Zoals we het net al even kort benoemden, houdt de aglaonema van een plekje in de schaduw. De plant groeit echter wel sneller als hij meer licht krijgt. Het is dus aan te raden om een plekje op te zoeken waar het niet te licht en niet te donker is. Wanneer hij te veel licht krijgt, zullen de bladeren van de plant geel verkleuren.

Voeding

De aglaonema heeft niet heel veel voeding nodig. Het is namelijk een plant die niet heel snel groeit. In de herfst en winter hoef je sowieso geen plantenvoeding te geven, maar in de lente en zomer mag je zo af en toe wel een scheutje plantenvoeding geven.

Verpotten

Als langzame groeier is het ook niet noodzakelijk om deze elk jaar te verpotten. In dit geval mag je de aglaonema een keer in de twee jaar verpotten, waarbij de nieuwe pot twintig procent groter is dan zijn oude.

Lijst met de 10 beste Agaonema aanbiedingen

Pagina beoordelen?