Agave plant

Je ziet het weleens in films: enorme vetplanten in de droge grond die een look-a-like zijn van de aloë vera. Toch is het niet een aloë vera, maar een agave. Wist je dat de agave in Mexico wordt gebruikt voor het maken van tequila en agavesiroop?

Oorsprong 

De agave is familie van de Agavaceae-familie. Het zijn succulenten zonder een stam en worden meteen gevormd vanaf de basis. Zoals net al snel werd benoemd, komt de agave voor in Mexico. Ook wordt hij gespot in Noord-Amerika, waaronder in Texas.

Dier- en kindvriendelijk

Het sap uit de agave wordt wolfsmelk genoemd. Dit sap is erg giftig. Wanneer je dit sap op jouw huid hebt gekregen, moet je contact opnemen met de huisarts. Ook zijn de stekels van de agave erg scherp: oppassen geblazen met kinderen en viervoeters dus.

Water

De agave vindt het prima om een tijdje droog te staan. Laat de grond volledig opdrogen voordat je vers water geeft. Check van tevoren of ook de onderste lagen van de potgrond droog zijn door er een vinger in te steken. In de winter mag je de watergift een stuk verlagen.

Licht 

De agave is gewend aan de felle zonnestralen in Mexico en Texas. Hij wil dus ook in jouw woonkamer op een zo’n zonnig mogelijk plekje staan. Een raam op het zuiden is daarom perfect.

Voeding

De agave is een langzame groeier en heeft dus niet veel voeding nodig. Als je het niet kunt laten om deze rakker te verwennen met wat voeding, kun je deze wat plantenvoeding geven. Doe dit uitsluitend in de lente- en zomermaanden.

Verpotten

Omdat de agave zo langzaam groeit, is het niet nodig om deze ieder jaar te verpotten. Verpot de plant daarom alleen als het echt noodzakelijk is, als de plant bijvoorbeeld extra voedingsstoffen nodig heeft. Echter, kan dit een moeilijk karwei zijn: de agave is een stekelige plant. Het is daarom aan te raden om handschoenen te dragen of om de plant in een handdoek te wikkelen.

Lijst met de 10 beste Agave aanbiedingen

Pagina beoordelen?