Vrouw pot Areca palm op

De areca palm is een plant die veel wordt gezien in woonkamers en kantoorpanden. Deze plant wordt ook wel de goudpalm genoemd, omdat hij gele vruchten laat groeien. Met deze plant creëer jij een ware tropische sfeer. 

Oorsprong

De areca hoort bij de familie Arecaceae, ook wel Palmae genoemd. Deze familie komt van oorsprong uit de tropen van Madagaskar. Hier is de luchtvochtigheid van nature erg hoog en de grond is er zeer vochtig. Helaas is de areca bijna nergens meer in het wild te zien.

Dier- en kindvriendelijk

Gelukkig is de areca palm niet giftig.

Water

De areca komt uit de tropen en houdt dus van een vochtige grond. Let er wel op dat je niet te enthousiast water gaat geven, want deze plant houdt niet van natte voeten. Daarnaast mag je in de zomer een plensje meer water geven dan in de winter.

Licht

De areca houdt wel van een straaltje zonlicht. Zet deze plant dus neer op een plek waar lekker veel zonlicht komt. Je kunt deze plant zelfs prima buiten zetten; je moet hem echter wel laten wennen aan het zonlicht. Wanneer hij te veel zonlicht krijgt zullen de bladeren geel worden. Deze kun je makkelijk wegsnijden.

Voeding

Een keer in de twee weken wat voeding geven is prima voor de areca. Het is goed om te benoemen dat je alleen voeding geeft in de lente en de zomer; niet in de herfst en de winter.

Verpotten

Om de plant verder te laten groeien, hebben de wortels meer ruimte nodig. Het is dus aan te raden om elke twee jaar de areca te verpotten naar een grotere pot. De nieuwe pot moet zo’n twintig procent groter zijn dan zijn oude huisje.

Lijst met de 10 beste Areca palm aanbiedingen

Pagina beoordelen?