Augurken

Augurk wordt vaak verward met de komkommer. Eigenlijk is dat helemaal niet zo gek, want de augurk en de komkommer behoren tot dezelfde soort. Ze zijn namelijk allebei een Cucumis Sativus. Of de verzorgingswijze ook op dezelfde manier gaat, lees je hieronder.

Zaaien

Zaai de zaden van augurk zeker niet te vroeg. Ze kunnen namelijk niet goed tegen vorst. Je kunt er wel voor kiezen om de zaden voor te zaaien binnen in huis. Dit kun je doen rond half april en eind mei. Stop vervolgens de zaden een centimeter diep in een potje en rond half mei kun je de miniplantjes verspenen. 

Verzorging

De augurk moet voldoende water krijgen. Hierdoor zal de plant beter gaan groeien. Je hoeft dus niet zuinig te zijn met water en zo nu en dan mag je een behoorlijke plens met water geven. Houd de vochtigheid echter wel goed in de gaten en bovendien mag het water niet rondom de plant blijven staan. Daarnaast wil de augurk graag een plekje krijgen in de volle zon.

De augurk kan niet goed tegen vorst. 

Oogsten

Je kunt augurken over het algemeen oogsten rond de maanden juli en september. Bovendien maakt een augurkenplant veel vruchten aan, zodat je extra lang kunt genieten van deze sappige vrucht. Je ziet aan de lengte als de augurk klaar is om geoogst te worden: de augurk moet vijf centimeter groot zijn en moet gaan beginnen te verkleuren.

Snoeien

Haal de jonge oogst weg om de groei van de augurken te stimuleren. Bovendien zal de augurkenplant nieuwe zijscheuten aanmaken. Deze mag je weghalen, zodat de goede energie richting de vruchtaanmaak gaat.

Lijst met de 9 beste Augurk aanbiedingen

Pagina beoordelen?