biefstukplant

De iresine herbstii ‘Aureoreticulata’ wordt ook wel de biefstukplant genoemd. Fijn, want zo kunnen we ‘m iets makkelijker onthouden. Ze noemen de plant niet voor niets zo, want zijn blaadje heeft volgens sommigen wel iets weg van de biefstuk. Meer over de iresine lees je hieronder.

Oorsprong

Oorspronkelijk komt het vleesachtige plantje uit Brazilië. Hij behoort tot de Amaranthaceae-familie. De plant is niet heel bekend, maar hij is tóch ontzettend leuk om in huis te nemen. Hij kan zelfs na de IJsheiligen naar buiten! Hoe leuk is dat?

Biefstukplant staat buiten

Dier- en kindvriendelijk

De biefstukplant: klinkt misschien aantrekkelijk, maar of-ie daadwerkelijk ook naar biefstuk smaakt blijft de vraag… Gelukkig is de biefstukplant niet giftig én dus dier- en kindvriendelijk.

Water

Het is belangrijk dat je de potgrond van de biefstukplant telkens lichtvochtig houdt. Daar houdt hij wel van. Zorg ervoor dat je niet een hele plons met water geeft, maar doe het in kleine beetjes. Bovendien heeft deze plant in de winter weinig water nodig.

Licht

Je zult het haast niet denken met zijn gevoelige bladeren, maar deze plant wil wel graag wat zonlicht ontvangen. Maar zet hem ook weer niet voor een raam op het zuiden. Een raam waar in de ochtend of in de avond de zon op schijnt, daar zal die gelukkig van worden. Begint jouw plant er een beetje kaal uit te zien met veel ruime tussen de blaadjes? Zet hem dan iets lichter. Na de IJsheiligen kan deze plant zelfs buiten staan, maar zorg ervoor dat hij niet de hele dag in de volle zon staat.

Voeding

Een keer per maand kun je de biefstukplant wat voeding geven.

Verpotten

Wanneer je denkt dat de pot te klein wordt voor de plant, kun je de plant verpotten. De biefstukplant zal namelijk snel groeien. Je kunt dan ook regelmatig de bovenste stengels van de plant afknippen. Zo blijft hij mooi in vorm, en kun je de afgeknipte stengels natuurlijk weer gebruiken als stekjes.

Hier kun je de iresine herbstii kopen

Pagina beoordelen?