citroengeranium

De geranium is een ongekend populaire plant. We kunnen ‘m dan ook veel spotten in de tuinen. De citroengeranium is eigenlijk minder populair om zijn bloemen, maar mensen zijn dol op deze plant vanwege de geur. Niet omdat hij zo aantrekkelijk ruikt, maar omdat de geur muggen afstoot. Wanneer jij ook veel muggen in huis hebt, is deze citroengeranium een must have.

Oorsprong

De geranium in het algemeen komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Al een tijdje is deze plant geliefd: om precies te zijn is deze plant al sinds 1600 de wereld aan het rondtrekken. 

Zo verspeen je een citroengeranium: van een grote plant naar meerdere kleine plantjes

Dier- en kindvriendelijk

De citroengeranium is giftig voor dieren, maar eetbaar voor mensen. Je kunt er namelijk zelfs thee van zetten. Let er overigens wel op dat je niet te veel van de citroengeranium binnenkrijgt.

Water

Wanneer je de citroengeranium binnen hebt staan, wil de plant graag water krijgen wanneer de bovenste laag van de potgrond droog is. Wanneer de plant buiten staat is het belangrijk om iedere dag water te geven.

Licht

De plant wil graag veel zonlicht krijgen wanneer deze binnen staat. Pas wel op met de felle middagzon. Als de plant buiten staat kun je hem in de volle zon zetten, maar half in de zon is ook een prima optie.

Voeding

Staat jouw plant in een pot? Dan is het belangrijk om eens in de zoveel tijd wat plantenvoeding te geven. Doe dit een keer in de twee weken. Als jouw plant in de volle grond staat is het niet nodig om extra voeding te geven.

Verpotten

De citroengeranium is een snelle groeier. Verpot hem daarom een keer in de twee jaar.

Hier vind je de beste citroengeranium-aanbiedingen

Pagina beoordelen?