Voor wie ’s winters nog steeds wil genieten van een kleurrijke tuin, is de leucothoe perfect. Dit zijn wintergroene struikjes die een roodpaarse tint krijgen. Dit maakt de plant ook geschikt voor kerststukjes. Als je nu denkt dat de plant alleen mooi is in de winter, hoef je niet bang te zijn. Het hele jaar door zal deze heester schitteren.

Oorsprong

De leucothoe behoort tot de familie Ericaceae. De leucothoe wordt ook wel druifheide genoemd. Deze plant komt van oorsprong uit Azië, Amerika en Madagaskar en kent wel een vijftigtal aan broertjes en zusjes.

Vermeerderen

Je kunt de leucothoe vermeerderen door middel van afleggen. Afleggen houdt in dat een tak naar de grond gebogen wordt richting de grond. Vanuit de tak groeien nieuwe wortels, waarna de tak los kan worden geknipt en verplant kan worden.

Verzorging

De leucothoe wil graag een plekje hebben in de schaduw of halfschaduw. Ze houden niet van direct zonlicht. Ook wil hij het liefst in een humusrijke, zure grond staan. De bodem moet constant licht vochtig zijn. Bovendien mag je in het voorjaar zo nu en dan wat voeding geven. 

Groei en bloei

De meeste leucothoes hebben een rode bladkleur in de winter en de bladeren hebben een langwerpige vorm. De plant kan een meter tot anderhalf meter hoog worden. In april en mei zal de leucothoe beginnen te bloeien met kleine witte bloemen die eigenlijk niet opvallen. Bovendien is de plant goed winterhard en ook blijft hij groen in de winter. 

Snoei

Je kunt de leucothoe snoeien na de bloei, dus rond de maand juni. Je kunt tijdens de snoeibeurt de leucothoe weer mooi in vorm krijgen. Daarnaast stimuleer je nieuw bladgroei.

Lijst met 10 Beste Leucothoe Aanbiedingen

Pagina beoordelen?