Roze, groene caladium

Ben jij als plantenvader- of moeder toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is de caladium misschien een plant voor jou. Je kunt deze plant namelijk zelf laten groeien uit een knol. Eenmaal opgebloeid krijg jij een prachtige plant met bijna doorzichtige bladeren. Bovendien bestaan caladiums in allerlei kleuren en vormen.

Oorsprong

Je vindt de caladium in de tropen van Midden- en Zuid-Amerika en in Brazilië. De caladiums groeien hier langs rivieren en kreken. 

Dier- en kindvriendelijk

De meeste caladiums zijn niet geschikt voor dieren en kinderen. Zet daarom jouw caladium op een hoog plekje, ook waar jouw springgrage kat niet bij kan.

Water

De grond van de caladium moet altijd licht vochtig zijn. Als je ‘m te weinig water geeft, zullen de bladeren er zielig uitzien. Gelukkig is dit altijd snel opgelost als je hem voorziet van een slokje water. Geef overigens ook niet te veel water, hierdoor kan de knol snel gaan rotten. Bovendien is een hoge luchtvochtigheid bij deze plant erg belangrijk.

Licht 

Caladiums willen een plekje in het indirecte zonlicht. Zet hem daarom een paar meter van het raam vandaan. Wanneer je deze plant in de directe zon zet, zullen de dunne bladeren snel verbranden. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Voeding

Een keer in de drie weken mag je deze plant verwennen met een beetje plantenvoeding. Doe dit overigens wel in de zomer.

Verpotten

Yeah, je hebt een knol van de caladium weten te bemachtigen. Afhankelijk van de grootte van de knol zoek je een bijpassend huisje. Het is echter wel aan te raden om voor een pot te kiezen van minimaal vijftien centimeter. Jouw caladium moet natuurlijk wel voldoende ruimte krijgen om te groeien. Als de wortels boven de pot uitkomen, is hij weer toe aan een nieuwe pot. Check trouwens altijd bij het verpotten de staat van de knol. Wanneer hij zacht is geworden, heeft hij helaas zijn loodje gelegd.

Lijst met de 2 beste Caladium aanbiedingen

Pagina beoordelen?