Crassula

De crassula is een groene vriend die je niet heel veel aandacht hoeft te geven. Oorspronkelijk komt deze plant uit Zuid-Afrika, maar in onze woonkamer zal hij het ook goed doen. Een beetje liefde hier en daar en jouw plant zal stralen als nooit tevoren.

Oorsprong 

Zoals net al werd benoemd, komt de crassula uit het verre Zuid-Afrika. Het is familie van de Crassulaceae en net als zijn broertjes en zusjes groeien ze in zonnige en droge gebieden. Hier groeit de crassula vooral tussen de rotsen. Deze plant wordt ook wel jadeplant of geldboom genoemd.

Dier- en kindvriendelijk

Helaas is de crassula licht giftig. Deze is dus niet vriendelijk voor dieren en kinderen.

Water 

De crassula is een vetplant. Dat betekent dat deze weinig water vraagt. Het is daarom belangrijk om tussen de waterbeurten door de potgrond volledig op te laten drogen. Je kunt dit altijd voor de zekerheid checken door met jouw vinger in de potgrond te gaan. In de winter verlangt deze nog minder water dan in de zomer. Een teken van te veel water is als de bladeren bruin of geel worden.

Licht

Net zoals de Zuid-Afrikaanse zon wil hij ook graag in jouw woonkamer genieten van de felle zonnestralen. Geef hem dus een plekje waar hij lekker kan bakken. Laat hem hier echter wel aan wennen als je ‘m net hebt gescoord uit het tuincentrum.

Voeding

De crassula wil graag een hapje voeding krijgen in de lente- en zomermaanden. Een keer in de maand is voldoende.

Verpotten

De crassula groeit pas verder als de wortels daar de ruimte voor hebben. Het is daarom belangrijk om ieder jaar de crassula te verpotten. Kies een pot die twintig procent groter is dan zijn oude. 

Lijst met de 10 beste Crassula aanbiedingen

Pagina beoordelen?