Dieffenbachia

De dieffenbachia heeft opvallende bladtekeningen. Dat is ook een van de redenen waarom veel mensen deze plant in huis nemen. Elke blad heeft weer een unieke print en een andere vorm… Deze plant zal zeker de aandacht trekken.

Oorsprong

De dieffenbachia komt van oorsprong uit het Amazonegebied. De lokale bevolking dacht dat deze plant negatieve energieën tegenhoudt, evenals het boze oog. 

Dier- en kindvriendelijk

Nee, de dieffenbachia is een zeer giftige plant. Zorg ervoor dat je het sap niet aanraakt, dus pas op met het snoeien van deze plant. Wanneer je het sap aanraakt, raadpleeg zo snel mogelijk de huisarts.

Water

De dieffenbachia lust wel een slokje water. Zorg er ook voor dat de grond van de Dieffenbachia altijd lichtvochtig is. Net als andere planten houdt deze ook niet van natte voeten. Oh ja, hij vindt het fijn om besproeid te worden.

Licht

De dieffenbachia is niet zo’n makkelijke plant als het gaat om de standplaats. Hij houdt namelijk niet van direct zonlicht, maar heeft wel genoeg indirect zonlicht nodig. Een raam op het noorden of oosten zal dus geschikt zijn voor deze groene vriend. Als de print van de dieffenbachia vervaagt, krijgt de plant waarschijnlijk te weinig licht. 

Voeding

In de zomer mag de dieffenbachia een keer in de twee weken voeding krijgen. In de winter kun je beter geen voeding geven.

Verpotten

Ook mag je de dieffenbachia een keer in de twee jaar voorzien van een nieuwe pot. Zo kan jouw plant nog groter worden en nog sterker. Na twee jaar zijn de voedingsstoffen namelijk op.

Lijst met de 10 beste Dieffenbachia aanbiedingen

Pagina beoordelen?