Dracaena

De dracaena is een makkelijke kamerplant met een stoer uiterlijk. Ideaal voor mensen die nog moeten wennen aan hun groene vingers, of voor een plekje op kantoor. In Nederland wordt deze plant ook wel de Drakenbloedboom genoemd.

Oorsprong

De dracaena komt van oorsprong uit Afrika, maar werd ook vaak gezien in de tropen van Azië en Midden-Amerika. Helaas zie je deze plant niet meer zo vaak in het wild.

Dier- en kindvriendelijk

Als jouw viervoeter een hapje van deze plant eet, kan het zorgen voor maagirritaties.

Water

De dracaena vraagt niet veel water van jou. Het is zelfs goed om de potgrond volledig op te laten drogen voordat je weer een nieuw slokje water geeft. Je kunt deze plant beter te weinig water geven dan te veel. Het is daarom ook niet erg om de plant een keertje te vergeten. Een slappe stam en bruien bladeren zijn een teken van te veel water.

Licht 

Ook heeft de dracaena niet veel zonlicht nodig. Een goede plek voor deze groene vriend is voor een raam op het noorden of drie meter van het raam vandaan. 

Voeding 

De dracaena heeft niet veel voeding nodig. Als je het niet kunt laten om hem voeding te geven, doe dit dan alleen in de zomer. Wat een makkelijke plant is het eigenlijk.

Verpotten

In het wild kan de dracaena wel twaalf meter hoog worden. Helaas kun je dit niet verwezenlijken in jouw woonkamer. Om hem wel voldoende te laten groeien, is het aan te raden om elke twee jaar de dracaena te voorzien van een nieuwe pot. De nieuwe pot moet twintig procent groter zijn dan de oude.

Lijst met de 10 beste Dracaena aanbiedingen

Pagina beoordelen?