kokosnoten met een ontkieming van de kokospalm

Boots die tropische sferen na in huis met de kokospalm. Alleen de warme zonnestralen ontbreken nog. Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, groeit er een palmboompje uit een kokosnoot. Hoe leuk is dat?

Oorsprong

De kokospalm behoort tot de palmenfamilie. Het is alleen niet helemaal duidelijk waar de kokospalm vandaan komt. Het ene verhaal geeft aan dat de roots van deze plant in India liggen, terwijl het andere verhaal zegt dat de plant uit Zuid-Amerika komt.

Dier- en kindvriendelijk

Gelukkig is de kokospalm niet giftig. Je moet echter niet verleid worden door de kokosnoot om er een hapje van te eten…

Water

De kokospalm kan slecht tegen te veel water. Geef bij deze plant dus liever te weinig water dan te veel en check voordat je water gaat geven hoe droog de aarde daadwerkelijk is. Controleer ook regelmatig of er geen laag water onder in de pot staat.

Licht

De kokospalm geniet wel van de zonnestralen, maar zet deze niet vol in het zonlicht. Zijn bladeren kunnen dan verbranden. Zet hem dus in de buurt van het raam waar hij niet té veel licht krijgt. Bovendien houdt hij niet van tocht. Daarnaast kun je hem in de zomer buiten zetten. Als de palm bruine puntjes begint te krijgen, kan dat liggen aan een aantal factoren. Zo kan de plant in een droge omgeving staan, hij krijgt te weinig water of de plant staat op de tocht.

Voeding 

De kokospalm wil, net als veel andere planten, in de zomer wat plantenvoeding krijgen. Om de twee weken mag je een scheutje plantenvoeding meegeven. Doe dit overigens alleen in de zomer.

Verpotten 

Je kunt de kokospalm een keer in de twee jaar verpotten. De juiste periode hiervoor is het voorjaar. De nieuwe pot moet overigens wel twintig procent groter zijn dan zijn oude.

Lijst met de 3 beste kokospalm aanbiedingen

Pagina beoordelen?