De meningen zijn sterk verdeeld als het gaat over koriander. De een vindt dit kruid verrukkelijk, terwijl de ander een hekel heeft aan de smaak. Een ding is zeker: dit plantje is makkelijk te verzorgen en zal jouw moestuin opfleuren door de witte bloemen.

Planten

Je kunt de zaden van de koriander al gaan zaaien rond maart of april. Zo hebben ze genoeg tijd om uit te kunnen groeien tot een volwaardige plant. Je kunt ervoor kiezen om begin maart te zaaien onder glas, of eind maart te zaaien in de volle grond buiten. Let erop dat je de korianderzaailingen op een verhoging zet of op een plek waar geen slakken kunnen komen. Slakken zijn namelijk dol op koriander.

Verzorging

Wat betreft water is de koriander best lastig. Als hij te droog of te nat staat, zal de plant doorschieten. Op het eerste oog lijkt het dat de plant het goed doet, maar eigenlijk gaat hij op dit moment zijn laatste zaden creëren om zich voort te planten waarna hij doodgaat. Bovendien wil de koriander een plekje in de zon krijgen in goede potgrond.

Gelukkig is de koriander winterhard, als je hem natuurlijk goed verzorgd. Let er wel op dat de koriander een eenjarige plant is.

Oogsten

Je kunt zowel het blad als de zaden oogsten. De bladeren kun je oogsten wanneer jij dat wil, maar de korianderplant moet hiervoor wel groot genoeg zijn. Ook moeten er altijd wat stengels en bladeren overblijven om nog verder te kunnen groeien. Oh ja, een korianderplantje doet het niet heel goed als hij in zijn eentje staat. Zet er dus altijd meerdere bij elkaar om te kunnen genieten van een volle oogst.

Vermeerderen

Allereerst kun je koriander vermeerderen door te gaan zaaien, zoals hierboven is beschreven. Je kunt koriander ook proberen te stekken. Snij hiervoor een tak af waarvan je de onderste bladeren weghaalt. Zet het takje in een glas water. Zodra er wortels verschijnen kun je ze in een pot met aarde zetten.

Lijst met de 10 beste koriander aanbiedingen

Pagina beoordelen?