De lampenpoetsersgras is een populaire tuinplant waar vaak harige pluimen uit tevoorschijn komen. Het grote voordeel van de lampenpoetsersgras is dat deze in het najaar op hun mooist zijn, wanneer zijn andere plantgenoten allang zijn uitgebloeid. Ook zullen de bloemen van deze plant mooi staan in een droogboeket.

Oorsprong

De lampenpoetsersgras is een plant uit de grassenfamilie. Deze plant komt over vrijwel de hele wereld voor; in Azië, Afrika, Australië, Amerika en een aantal eilanden. Deze plant groeit voornamelijk in warme gebieden, maar er zijn ook een aantal soorten te vinden op Antarctica. Vroeger werden de pluimen van de plant gebruikt om olielampen op te poetsen, wat duidt op de naam ‘lampenpoetsersgras’.

Vermeerderen

De zaden van de lampenpoetsersgras kun je zaaien in een constant vochtige grond in een kweekbak. De zaden zullen al gauw ontkiemen bij een temperatuur van twintig graden. Wanneer dit is gebeurd, kun je ze verpotten. Houd er echter wel rekening mee dat lang niet alle zaden zullen uitkomen.

Verzorging

De lampenpoetsersgras wil het liefst op een zonnige maar beschutte plek staan. Ook wil hij graag in een luchtige grond staan die telkens licht vochtig is. 

Groei en bloei

De plant kan wel zo’n vijftig centimeter tot een meter hoog worden. In de breedte kunnen ze ook een meter worden. Pas in augustus tot oktober zal de plant gaan bloeien en laat hij zijn mooie pluimen zien. Deze plant is winterhard tot zon -10 graden.

Snoei

Knip de bladeren van de lampenpoetsersgras pas af in de winter rond de maand februari, wanneer het nieuwe blad er alweer aan zit te komen. Je kunt de plant volledig afknippen tot ongeveer tien centimeter boven de grond. Zo krijg je in april alweer nieuwe, groene bladeren te zien.

Lijst met de 9 beste Lampenpoetsersgras aanbiedingen

Pagina beoordelen?