Bamboe in ijzeren potten

Panda’s vinden het lekker, en wij vinden het mooi om ernaar te kijken: bamboe! Dankzij deze plant kun jij een oosterse sfeer creëren in jouw tuin. Daarnaast wordt bamboe niet alleen gebruikt in de tuin, maar wordt er vandaag de dag ook kleding en bestek van gemaakt. We kunnen dus wel zeggen dat bamboe en veelzijdige plant is.

Oorsprong

Bamboe groeit van nature in de tropische en subtropische gebieden van Azië, Afrika, Australië en Zuid-Amerika. Vooral in China en in het zuiden van Noord-Amerika zal je veel bamboe zien. De bamboe behoort tot de grassenfamilie.

Vermeerderen

Meestal moet je de zaden van de Bamboe eerst een dag lang later weken in lauwwarm water. Als je dit hebt gedaan, kun je de zaden boven op de potgrond leggen en druk ze een klein beetje aan. Je moet de zaden nog wel kunnen zien. De zaden zullen ontkiemen bij een temperatuur van twintig graden, dus het is aan te raden om een kweekbak te gebruiken. Als de zaden zijn ontkiemd, kun je ze in de volle grond stoppen.

Verzorging

De bamboe verbruikt veel water. Geef dus geregeld een scheut water aan de plant, maar het is belangrijk dat de bamboe geen natte voeten heeft. Je kunt zien aan de plant dat hij water nodig heeft als de stengels geel worden, of als het blad begint te hangen. Daarnaast houdt de bamboe van veel zon.

Groei en bloei

Bamboes bloeien niet ieder jaar. Eigenlijk is het juist zeldzaam dat een Bamboe bloeit. Een bamboe kan er namelijk wel tachtig tot 120 jaar over doen om de plant opnieuw te laten bloeien. Als ze eenmaal in bloei staan, duurt de bloeiperiode zo’n tien jaar. Daarnaast is de Bamboe een flinke groeier: binnen twee maanden kan hij al zijn maximale dikte en hoogte hebben bereikt.

Snoei

Door zo nu en dan de dikke en oude stengels weg te knippen houd jij jouw bamboe mooi. Het is belangrijk dat je altijd vlak boven de grond de hele stengel wegknipt. Ook moet je dode en beschadigde stengels helemaal weghalen.

Lijst met de 4 beste Bamboe aanbiedingen

Pagina beoordelen?