Iedereen kent ze wel: de orchidee. Het is een prachtige plant met kleurrijke bloemen, en dat is zeker ook meteen wat je voor je ziet als je denkt aan een orchidee. Toch bestaan er maar liefst 20.000 verschillende soorten. Voor ieder is er dus wel wat wils.

Oorsprong

Oorspronkelijk komt de orchidee uit Zuidoost-Azië en Australië. Hier groeit hij voornamelijk in bomen, spleten of op rotsen. Toch is de orchidee eigenlijk over de hele wereld te vinden, omdat er zo veel plantensoorten bestaan. Daarnaast staat de orchidee in China bekend als een symbool voor schoonheid en vriendschap.

Dier- en kindvriendelijk

Ja, de orchidee is een dier- en kindvriendelijke plant. Toch kan een hapje van de orchidee voor wel wat huidirritatie zorgen.

Water

De orchidee vraagt niet veel water. Meestal hoef je deze maar een keer in de twee weken water te geven: pas als de grond echt is opgedroogd. Hij houdt er echter niet van dat de voeten nat zijn. De plant kan zijn bloemen laten vallen als hij te veel water heeft gekregen.

Licht

De orchidee houdt van een licht plekje, maar liever niet in het directe zonlicht. De bladeren kunnen anders beschadigen als je ‘m in de zon zet. Bovendien houdt deze plant niet van tocht. Zet hem daarom niet in de buurt van een raam of een deur.

Voeding

Jouw kleurrijke plant wordt blij van wat plantenvoeding. Geef hem daarom van februari tot oktober een keer per maand een scheutje voeding. Het kost de orchidee namelijk veel energie om bloemen aan te maken.

Verpotten

De orchidee mag iedere twee jaar in een ander potje komen. Zo hebben de wortels voldoende ruimte om zich verder te kunnen ontwikkelen. Let er wel op dat je speciale orchideeën-potgrond gebruikt.

Lijst met de 8 beste Orchidee aanbiedingen

Pagina beoordelen?