Met zijn krullerige bladeren is de nephrolepis – ook wel Krulvaren genoemd wat overigens een veel makkelijkere naam is – een ware eyecatcher. Als hij eenmaal begint te groeien wordt de plant een grote bos met krullen. Daarnaast is hij ook nog eens goed voor de luchtvochtigheid. Heb jij al een krulvaren in huis?

Oorsprong 

Nephros betekent ‘nier’ en lepis betekent ‘schub’ in het Grieks. Deze woorden verwijzen naar de niervormige bladeren die op de plant verschijnen. Deze plant komt daarentegen niet uit Griekenland, maar uit de tropische streken van Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland.

Dier- en kindvriendelijk

Voor zover bekend is de krulvaren vriendelijk voor dieren en kinderen.

Water

De krulvaren wil graag voorzien zijn van water. Je kunt eigenlijk aflezen aan de plant hoe het ervoor staat: beginnen de bladeren bruine vlekjes te krijgen, dan heb je te veel water gegeven. Deze kun je gewoon afknippen. Als je water geeft is het belangrijk om dit aan de zijkanten van de pot te doen.

Licht

De krulvaren wil licht staan, maar ook weer niet in de directe zon. Hij wil dus een plekje in het indirecte zonlicht. De bladeren kunnen namelijk verbranden als hij in de volle zon staat.

Voeding

De krulvaren wordt een blije plant als hij een keer per maand wat extra voedingsstoffen krijgt voorgeschoteld. Doe dit overigens alleen in de zomer.

Verpotten

Je mag eens in de drie jaar de krulvaren wel verpotten. Het is een langzame groeier, dus hij vraagt niet veel van je.

Lijst met de 10 beste Nephrolepis aanbiedingen

Pagina beoordelen?