Jammer genoeg groeit er geen geld aan deze pachira. Een andere naam voor pachira is namelijk geldboom. De geldboom wordt vaak als cadeau gegeven in China voor housewarmingen. Met zijn gevlochten stam en gladde bladeren is deze boom een pronkstuk.

Oorsprong 

De pachira behoort tot de Malvaceae-familie. Van nature komt de pachira uit de moerassen van Brazilië, Panama en Costa Rica. De pachira leeft dus in een vochtige omgeving en kan zelfs wel dertig meter hoog worden. Hier groeien vruchten aan die als vervanger van de cacaoboon kunnen worden gebruikt.

Dier- en kindvriendelijk

Het sap van de pachira is een beetje giftig. 

Water 

Ook al leeft de pachira van oorsprong in de moerassen, bij ons thuis heeft hij niet heel veel dorst. Deze plant slaat namelijk water op in de stam zodat hij zichzelf drinken kan geven. In de zomer mag je deze plant een keer in de anderhalve week water geven, en in de winter een keer in de drie weken. Als de bladeren vallen, krijgt hij te veel of te weinig water.

Licht

De pachira staat op een licht plekje zonder direct zonlicht. Een raam op het noorden is dus perfect. Als de bladeren geel worden krijgt de Geldboom te veel licht. Als de pachira snel groeit met weinig bladeren, verdient hij een iets lichter plekje.

Voeding 

Een keer per maand kun je de pachira wat plantenvoeding geven. Doe dit overigens alleen in de zomermaanden.

Verpotten

Als je een jonge pachira in huis hebt staan, mag je deze elk jaar een nieuwe pot geven. Bij oudere pachira’s met een hoogte van een meter hoef je alleen de toplaag van de potgrond te vervangen.

Lijst met de 10 beste Pachira aanbiedingen

Pagina beoordelen?