Het fijne aan een paprikaplant is dat je meestal wel een paprika in de buurt hebt. Bovendien is de paprikaplant een leuke plant om voor te verzorgen. Met een beetje liefde zal hij jou veel vruchten geven!

Zaaien

Leg eind januari de zaden van de paprika op een zaaibedje. Zorg ervoor dat deze bedekt wordt met glas of plastic. Schep er wat grond overheen. Vanaf april mogen de zaden naar buiten. Je hoeft geen rekening te houden met een bepaalde grond, zo lang de structuur maar luchtig is. 

Verzorging

Als de paprikazaden zijn uitgegroeid tot een volwaardige plant, heeft de paprikaplant niet zo heel veel verzorging nodig. Ze willen simpelweg genoeg zonlicht krijgen en genoeg water. Wees wel zuinig met het geven van voeding, want hierdoor zal de plant een groeispurt krijgen. De bladeren worden dan wel groot, maar de vruchten zullen klein blijven.

De paprikaplant kan niet goed tegen vorst. Je kunt ervoor kiezen om de plant in de winter naar binnen te halen, zodat hij kan overwinteren.

Oogsten

Zowel onrijp als rijp mogen de paprika’s gegeten worden. Je kunt ze dus al plukken als ze groen zijn geworden. Als je iets langer wacht zullen de paprika’s roder kleuren, waardoor de paprika’s een stuk smaakvoller worden met veel meer vitamines. Het mooie aan de paprikaplant is dat deze meerdere oogsten zal produceren per jaar.

Snoeien

Sommige paprikaplanten hoef je niet per se te snoeien. Als je wel van plan bent om te snoeien, houd dan de stam kaal tot ongeveer dertig centimeter. Laat er wel twee takken aanzitten. Bovendien kun je de eerste knoppen, bloemen en kleinste vruchten weghalen. Dit zorgt voor een betere vruchtvorming.

Lijst met de 10 beste Paprika aanbiedingen

Pagina beoordelen?