Een echte topper onder de groene vrienden: de geliefde philodendron. Een plantengekkie heeft waarschijnlijk wel een aantal van deze planten in huis. Dat is ook niet zo gek, want de philodendron is een waanzinnige plant dankzij zijn enorme bladeren. Wist je dat de monstera ook familie is van de philodendron?

Oorsprong 

De philodendron komt van oorsprong uit de Zuid-Amerikaanse regenwouden. Hier houden ze van klimmen en ze zijn dus vaak te zien op andere boomstammen. Leuk feitje: ‘philo’ betekent liefde en ‘dendron’ betekent boom. De philodendron is dus de liefde voor bomen.

Dier- en kindvriendelijk

Helaas is de philodendron niet vriendelijk voor dieren en kinderen. Houd de philodendron dus uit de buurt van bijtgrage kinderen en viervoeters.

Water

De grond rondom de philodendron moet constant vochtig zijn, maar je moet ook weer niet té veel water geven. Dit kan namelijk weer zorgen voor wortelrot. Als jouw plant te veel water heeft gekregen, zal dat resulteren in bruine bladeren.

Licht 

De philodendron houdt van licht, maar niet het directe zonlicht. Zet daarom de plant op een plekje in het indirecte zonlicht of in de halfschaduw. Als jouw plant gele bladeren krijgt, kan dat een teken zijn van te veel licht.

Voeding

In de lente en zomer mag de philodendron een keer in de twee weken wel wat voeding gebruiken. In de herfst- en wintermaanden kan het zelfs slechts zijn voor je plant om dan voeding te geven.

Verpotten

De philodendron is geen snelle groeier. Toch kan hij het prettig om iedere twee jaar een nieuwe pot te krijgen. Zo kunnen de wortels verder groeien en kan hij extra voeding opnemen.

Lijst met de 7 beste Philodendron aanbiedingen

Pagina beoordelen?