De peperomia is er in allerlei verschillende soorten en maten. De ene plant is een hangplant en de andere plant lijkt wel een vetplant. Het is dus niet in een woord te omschrijven wat de peperomia voor plant is, maar wat we wel kunnen zeggen is dat dit een makkelijke én luchtzuiverende plant is.

Oorsprong

De peperomia komt over heel Zuid- en Midden-Amerika voor in de jungle. Hier groeien maar liefst 1600 soorten en de meeste zijn een epifyt: een plant die in bomen of in kruinen groeit. In Brazilië wordt de peperomia vaak gegeven als cadeautje, als medeleven.

Dier- en kindvriendelijk

Gelukkig is de peperomia dier- en kindvriendelijk.

Water

De peperomia vraagt niet zo veel aandacht, maar hij houdt er wel van dat je hem licht vochtig houdt. Probeer tijdens het water geven te richten op de potgrond en niet op het blad. Bovendien houdt de peperomia er niet van om natte voeten te hebben. 

Licht

De peperomia wil niet in het directe zonlicht staan, maar wel op een plekje waar het licht is. Een plek in het indirecte zonlicht dus. De peperomia kan trouwens niet goed tegen kou. Als het blad vaal wordt, staat de plant waarschijnlijk te licht. Als hij niet goed groeit, verdient hij een iets lichter plekje.

Voeding

De peperomia mag je iedere maand voeding geven, als je dit alleen in de zomermaanden doet.

Verpotten

Een keer in de drie jaar mag je de peperomia een nieuw huisje geven. Het is geen snelle groeier.

Lijst met de 4 beste Peperomia aanbiedingen

Pagina beoordelen?