Wil jij een plant die jouw interieur doet opfleuren, een extra groene touch geeft en daarnaast een sierlijke uitstraling heeft? Dan moet de schefflera zeker een plekje in jouw huis verdienen. Daarnaast is het geen moeilijke plant om te verzorgen.

Oorsprong

De schefflera is familie van de Araliaceae. Deze plant komt eigenlijk voor over de hele wereld, maar de soort die wij kennen komt vooral voor in Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland wordt de schefflera ook wel vingersboom genoemd, omdat zijn bladeren lijken op vingers. 

Dier- en kindvriendelijk

De schefflera is licht giftig, vooral het sap. Houd deze dus uit de buurt van kinderen en dieren die wel een hapje groen lusten.

Water

De plant wil het liefst in vochtige grond leven in de zomer. Dit hangt echter wel af van de standplaats; als deze licht staat, verlangt deze naar meer water. In de winter mag de potgrond wel opdrogen. Deze plant houdt overigens niet van natte voeten, net als veel andere planten.

Licht

De schefflera houdt wel van een straaltje zon: per dag zo’n drie tot vijf uur. Toch wil deze plant ook niet té veel zon. Een warme avondzon is bijvoorbeeld perfect voor deze plant. Zet hem dus niet pal voor het raam, maar een stukje ervan af.

Voeding

De schefflera heeft niet per se extra voeding nodig.

Verpotten

Om de schefflera te laten groeien, is het verstandig om eens in de twee of drie jaar de plant een nieuw huisje te geven. Hierdoor krijgen de wortels extra ruimte en in de potgrond zitten weer nieuwe voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot zo’n twintig procent groter is dan zijn oude.

Lijst met de 10 beste Schefflera aanbiedingen

Pagina beoordelen?