sedum burrito

De sedum burrito is een plant naar ons hart. Het is namelijk een supermakkelijke plant om te verzorgen. Het is immers een vetplant, die niet veel van je zal vragen. Met zijn grappige uiterlijk zal hij de show stelen in jouw interieur. De plant heeft namelijk wel iets weg van een rastakapsel. 

Oorsprong

Zoals de naam ‘burrito’ al een beetje doet verklappen, komt deze plant uit Mexico. Maar wat ‘burrito’ daadwerkelijk met de plant te maken heeft, is een vraag van velen…

Dier- en kindvriendelijk

De sedum burrito is giftig voor zowel mens als dier.

Water

Zoals we allemaal wel weten willen vetplanten graag droog staan. Zo ook de sedum burrito. Geef aan deze plant pas weer water als de grond kurkdroog is. Bovendien verschilt de waterbehoefte per seizoen. In de zomer wil die zo af en nu wel een slokje, ongeveer een keer in de week. Na de zomer geef je nog maar een keer in de maand een scheutje water aan de plant. Bouw dit wel op en af. Bovendien kun je beter een keer te weinig water geven dan te veel. Wanneer de bladeren gaan rimpelen, is dat een teken dat-ie een slokje water wil.

Hoe stek je een sedum burrito?

Licht

De sedum burrito vindt het prettig om in de zon te staan. Wanneer je deze plant niet in het zonnetje zet zal hij een beetje zielig worden. Hij stopt met groeien en wordt ielig. Zet de plant daarom op een plekje waar hij optimaal kan genieten van de zon. Begint jouw plant te verkleuren en krijgt hij rode en gele tinten? Dan is dat een goed teken.

Voeding

De sedum burrito heeft niet echt behoefte aan voeding, net als andere vetplanten. 

Verpotten

De sedum burrito vindt het fijn om eens in de twee jaar een nieuwe pot te krijgen met verse potgrond. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een luchtige potgrond. Je kunt ook gewone potgrond mengen met een beetje perliet. Schrik trouwens niet als je een paar blaadjes verliest, de sedum burrito is nou eenmaal wat gevoeliger.

De beste aanbiedingen voor de sedum burrito

Veelgestelde vragen

Hoe zorg je voor een sedum burrito?

Een belangrijk aandachtspunt is het water geven. Zorg ervoor dat de grond volledig is uitgedroogd na iedere waterbeurt. Teveel water geven is zeer schadelijk.

Hoe snel groeit een sedum burrito?

Na ongeveer 6 jaar is de maximale grootte bereikt, ongeveer 4 meter. Over het algemeen zal de sedum burrito traag groeien.

Hoe vaak sedum burrito water geven?

Eén keer per week of eens in de twee weken.

5/5 - (1 stemmen)