De soorten van de senecio zijn allemaal vetplantjes. Dat betekent dat ze niet heel veel zorg nodig hebben. Waarschijnlijk zegt de naam senecio je niet zo veel, maar Erwtenplantje wellicht wel. Dit plantje vol hangende ‘erwten’ is een van de soorten die behoort tot de senecio-familie.

Oorsprong

De senecio behoort tot de Asteraceae. De senecio komt van oorsprong uit de zuidelijke gebieden in Afrika. Vooral in Kaapstad zie veel wilde senecio’s groeien. Hier groeit hij in de schaduw van andere planten of rotsen.

Dier- en kindvriendelijk

De senecio is helaas wel giftig. Houd deze dus uit de buurt van kinderen en dieren.

Water

Net als andere vetplanten heeft de senecio niet heel veel water nodig. Hij slaat deze namelijk op in de bladeren. Hij heeft een hekel aan natte voeten. Ook kun je de senecio beter van onderen water geven. Je vult een schoteltje met water en zet de binnenpot inclusief de senecio in het water. Zo kan het plantje op zijn eigen tempo drinken.

Licht

De senecio vindt het prettig om een paar uurtjes in de zon te mogen vertoeven. Zet hem dus op een plek waar het licht is, maar een plek in de halve schaduw is ook prima.

Voeding

Je hoeft de senecio niet per se voeding te geven.

Verpotten

De senecio is een langzame groeier. Je hoeft hem dus niet per se te verpotten, en anders doe je dit een keer in de twee jaar.

Lijst met de 10 beste Senecio aanbiedingen

Pagina beoordelen?