augurkenplantje

De zaagcactus is een bijzonder cactus. Zoals de naam al doet vermoeden, is de zaagcactus vernoemd naar zijn gekke bladvorm. De bladeren hebben namelijk de vorm van een zaag. Gelukkig zijn de bladeren niet zo scherp…

Oorsprong

De zaagcactus wordt in het Latijns Epiphyllum anguliger genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk uit het verre Mexico. In de natuur leeft deze plant als epifyt, wat betekent dat hij tegen bomen en andere obstakels aangroeit.

Dier- en kindvriendelijk

Voor zover bekend is de zaagcactus niet giftig. Je moet er natuurlijk niet van gaan eten.

Water 

De meeste cactussen vragen behoorlijk wat zon en een droge leefomgeving. De zaagcactus vraagt dat niet van je. Geef hem zo af en toe een slokkie water en de zaagcactus zal blij zijn. Deze houdt er namelijk niet van om te leven in de droge potgrond, maar ook niet in hele natte grond. Geef hem daarom een keer in de week een beetje water en in de winter een keer in de twee weken.

Licht

Zoals net al werd benoemd, vraagt deze cactus niet veel zon. Deze plant wil daarom graag een plekje bemachtigen in de halfschaduw.

Voeding

Zodra de zaagcactus knoppen begint te vormen, mag je beginnen met voeding geven. Hierdoor zal de cactus mooi groen blijven. Geef na het groeiseizoen geen voeding meer.

Verpotten

De zaagcactus is een goede groeier. Verpot hem daarom regelmatig: een keer in de twee jaar is genoeg. Geef hem een pot die twintig procent groter is dan zijn oude. Zo kan hij nog groter worden, waardoor jij nog langer van deze prachtplant kan genieten.

Lijst met de 9 beste Zaagcactus aanbiedingen

Pagina beoordelen?