Weinig tijd om de tuin te onderhouden en tegelijkertijd een sierlijke tuin in vol ornaat gaat meestal niet samen. Gelukkig past een spirea wel in dit rijtje. Dit is namelijk een plant die weinig onderhoud nodig heeft én sterk is.

Oorsprong

De spiraea, spirea of spierstruik komt oorspronkelijk uit Azië maar groeien ook goed in Europa. Deze plant is familie van de rozen en kent wel twaalf soorten.

Vermeerderen

De zaden van de spirea kun je zaaien vanaf eind april tot en met begin mei, of juli tot en met september. Zaai deze eerst in een kweekbak die je dun bedekt met potgrond. De plantjes gaan ontkiemen bij een temperatuur van tien tot zestien graden. Vervolgens mogen ze de volle grond in.

Verzorging

Het werd net al even kort benoemd, maar de spirea vraagt niet veel aandacht van je. De spirea verlangt een zeer zonnige plek met een luchtige grond. Je hoeft ‘m alleen water te geven als het warm weer is. 

Groei en bloei

De meeste spirea-soorten kunnen wel tachtig centimeter hoog worden en behalen een jaarlijkse groei van ongeveer tien tot vijftien centimeter. Van juni tot augustus zal hij jou rijkelijk belonen met prachtige bloemen. Dit hangt echter wel af van het soort Spirea die in jouw tuin staat te trotseren. Daarnaast is deze plant winterhard.

Snoei

De spirea vraagt weinig onderhoud. Zo hoef je ‘m ook niet per se te snoeien. Als je hem wel wil snoeien, kun je dat het beste doen in het voorjaar.

Lijst met de 9 beste Spirea aanbiedingen

Pagina beoordelen?