Ook al is het plantje klein van stuk, het vergeet-mij-nietje zal voldoende kleur brengen aan jouw tuin. Deze bladeren van deze bloemen zijn zacht; niet alleen om te voelen, maar ook voor het oog. We kunnen wel zeggen dat dit een bescheiden plantje is.

Oorsprong

Er bestaat een verhaal rondom het vergeet-mij-nietje. In de Middeleeuwen liep een ridder samen met zijn geliefde langs een rivier. Toen de ridder een bosje bloemen wilde plukken, viel hij met zijn harnas in het water waarna hij verdronk. Hij gooide het bosje bloemen naar zijn geliefde en riep ‘Vergeet mij niet’. Tot de dag van vandaag zijn de vergeet-mij-nietjes nog steeds te vinden in Europa, Azië, Afrika en Australië. In Nederland zie je ze veel langs oevers en in de bossen.

Vermeerderen

Een vergeet-mij-nietje kun je het beste zaaien aan het einde van de lente. Je kunt ervoor kiezen om dit in de volle grond te doen of in een pot: allebei zullen ze het goed doen. Zaai ze in rijtjes met vijftien centimeter afstand en druk ze ongeveer een centimeter ver de grond in. Het volgende jaar zullen ze uitkomen.

Verzorging

Het maakt het vergeet-mij-nietje niet uit waar je hem plaatst. Wel willen ze graag in een vochtige, luchtige en vruchtbare grond leven. Ook doen ze het goed op een beschutte plek waar niet te veel zon komt.

Groei en bloei

Het vergeet-mij-nietje is een tweejarige plant en bloeien vooral van april tot juni. Gelukkig kunnen deze goed tegen de winterkou en bovendien zaaien ze zich gemakkelijk uit. Wat een fijne plant!

Snoeien

Het vergeet-mij-nietje vraagt weinig aandacht. Je hoeft hem niet te snoeien, maar haal alleen de dode en uitgebloeide bloemen weg. Ook lelijk blad kun je wegknippen.

Lijst met de 9 beste Vergeet-me-niet aanbiedingen

Pagina beoordelen?