Een yucca, een zomers muziekje en de zonnestralen schijnend door de ramen: haal de tropische sferen in huis. Ook al lijkt de yucca veel op een palmboom, het is geen familie van de palm. De yucca is namelijk familie van de Beaucarnea.

Oorsprong 

De yucca komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Hij is dus wel gewend aan droge gebieden, want de yucca werd vooral gezien in de woestijnen. Van nature worden de yucca’s enorm. Om de planten in het wild een beetje vorm te geven, worden er stukken van afgezaagd. Deze stukken worden vervolgens naar Nederland gestuurd om er vervolgens mini-yucca’s van te maken. Deze mini’s staan nu bij ons in de woonkamer. 

Dier- en kindvriendelijk

Het sap van de yucca is helaas giftig. Deze is dus niet vriendelijk voor dieren en kinderen.

Water

De yucca heeft niet heel veel water nodig, maar wil ook niet graag lang droog staan. Zo af en toe een plensje water is voldoende. In de zomer heeft hij echter meer water nodig dan in de winter. De yucca houdt niet van natte voeten. Als de plant gele bladeren krijgt, krijgt hij waarschijnlijk te veel water, evenals slappe bladeren.

Licht

De yucca staat letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Hij houdt van het zonnetje en wil graag vijf uur op een dag kunnen zonnebaden. Je moet hem echter wel even laten wennen voordat je ‘m zo lang in het zonnetje wil zetten.

Voeding

De yucca is zo sterk dat hij niet per se voeding nodig heeft.

Verpotten

Eens in de drie jaar kun je de yucca verpotten. Het is geen snelle groeier, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen de bovenlaag te voorzien van verse potgrond.

Lijst met de 10 beste Yucca aanbiedingen

Pagina beoordelen?