clusiastruik

De clusia is steeds vaker te zien in de Nederlandse huiskamers. Ook al is het een klein plantje, hij heeft een luchtzuiverende werking voor tien. Daarnaast worden ook steeds meer clusia’s gekweekt om te overleven op water. Al met al is de clusia een zeer diverse plant.

Oorsprong

Van oorsprong komt de clusia voor op de Caraïben. Hier zijn ze echter niet zo blij met de plant, want de clusia wordt er beschouwd als potgrond. Ze groeien in dit gebied op iedere plek: in het moeras, in de zoutwaterkusten en in lavalandschappen. Deze plant past zich dus makkelijk aan de ondergrond aan en dat betekent dat hij ook genoeg kans heeft om te overleven in jouw huis.

Kind- en diervriendelijk

Helaas is de clusia giftig.

Water

De clusia komt van oorsprong uit een vochtige omgeving en wil dit ook graag krijgen wanneer hij bij jou in huis komt wonen. Geef dus regelmatig water zodat de potgrond continu lichtvochtig blijft. 

Licht 

De clusia houdt van licht, maar niet te veel. Zet deze plant daarom een stukje van het raam af, zodat ze alsnog kan genieten van de zonnestralen. Wanneer hij te veel licht ontvangt zullen de bladeren verbranden. 

Voeding 

De clusia heeft geen voeding nodig. Wat een makkelijke plant.

Verpotten

De clusia is een erg langzame groeier. Het is daarom ook niet nodig om deze elk jaar te verpotten. Hij neemt genoegen als je hem drie keer verhuisd naar een grotere pot. Het is overigens wel aan te raden om zo nu en dan de potgrond te verversen. Hier zitten weer nieuwe voedingsstoffen in.

Lijst met de 9 beste Clusia aanbiedingen

Pagina beoordelen?