Yes, jarenlang plezier met deze kleurrijke vriend! De zonnehoed is een echte blikvanger in jouw tuin en zal deze behoorlijk opfleuren. Gelukkig is het een vaste plant zodat jij extra lang kunt genieten van deze prachtige verschijning.

Oorsprong

De zonnehoed, ook wel Echinacea genoemd, is een vaste plant en komt van oorsprong uit Noord-Amerika in de prairies en in de bossen. Deze plant behoort tot de Asteraceae-familie. Vroeger werd de plant gebruikt als medicijn door de Indianen, onder andere voor slangenbeten.

Vermeerderen

Je kunt de zaden van de zonenhoed zaaien vanaf half april tot uiterlijk half mei, in de volle grond. Ook kun je een kweekbak gebruiken voor de zaden. In dat geval kun je de zaden in april of mei al buiten zetten. Druk de zaden voorzichtig aan. Na twee tot drie weken zullen ze ontkiemen en vervolgens mag je ze in de volle grond zetten.

Verzorging

De zonnehoed kan prima tegen een droge grond. Als hij in de volle grond staat hoef je er niet zo veel aandacht aan te schenken. Als hij in een pot staat mag je hem zo nu en dan flink wat water geven, vooral in droge periodes. Bovendien wil hij een zonnig plekje krijgen. Als laatst heeft de zonnehoed niet veel eisen wat betreft grond.

Groei en bloei

Het verschilt per zonnehoed-soort hoe groot ze worden. Gemiddeld krijgen ze een hoogte tussen de 45 en honderd centimeter. Meestal bloeien deze planten rond juli tot en met september. De plant is wel winterhard, maar niet wintergroen. Hij zal in de winter ondergronds gaan om daar nieuwe uitlopers te maken.

Snoei

Na de bloeiperiode kun je de zonnehoed snoeien. Doe dit overigens pas in maart, omdat deze plant in de winter nog steeds mooi kan zijn. Later zal de zonnehoed nog groter en nog mooier zijn dan dat hij al was. Daarnaast is het altijd aan te raden om verwelkte bloemen weg te halen om de bloei te bevorderen.

Lijst met de 3 beste Zonnehoed aanbiedingen

Pagina beoordelen?