Het voorjaar zit er weer aan te komen en dat betekent ook weer tuinieren. Kan je niet wachten om weer in de tuin bezig te gaan? Als je bloemen gaat planten in je tuin kan het al een stuk vrolijker worden. Welke bloemen groeien eigenlijk het mooiste in het voorjaar? Lees snel verder en kom erachter! 

1. Rhododendron 

Deze plant is erg bekend en komt ook het meeste voor in de tuin. De rhododendron komt niet alleen voor in tuinen, maar kan je ook tegenkomen in de natuur. De rhododendron kan je het beste gaan planten in het voorjaar en daarna kan je de hele zomer naar de prachtige bloemen kijken.

Als je van plan bent om de rhododendron te planten dan wordt het aangeraden om dit te doen in een zure grond, zorg er dus voor dat je geen kalk aan de grond gaat toevoegen, want dan kan die minder goed groeien. Zorg er ook voor dat de plant genoeg schaduw krijgt, want dat is erg belangrijk voor de rhododendron. De plant heeft vaak genoeg aan een paar uurtjes zon. Let ook goed dat je de plant regelmatig water geeft, dit is wederom erg belangrijk, want zo groeit die beter.

2. Hortensia 

De hortensia is één van de meest bekende planten voor in de tuin. Je kan ze in verschillende soorten kleuren krijgen, zo heb je roze bollen, maar je hebt ook blauwe bollen. Wil jij graag een hortensia in je tuin planten? Dan kan je dit in principe het hele jaar door doen, maar vaak wordt het aanbevolen om dit te doen in maart of april. Zo krijgen ze genoeg zonlicht, schaduw en ook water. Je kan ze ook in oktober planten, maar dan is de kans op vorst en dat is niet handig voor de plant.

Een goede plek in de tuin voor je hortensia is op een plek waar genoeg zonlicht komt, maar niet te veel, want bij te veel zonlicht kunnen ze uitdrogen. Eén van de beste plekken is om de hortensia in de halfschaduw te zetten, als ze hier staan krijgen ze namelijk genoeg zonlicht zonder uit te drogen. Het wordt aanbevolen om de hortensia regelmatig water te geven. 

3. Voorjaarszonnebloem

Het zit al in de naam dat deze bloem groeit in het voorjaar. De voorjaarszonnebloem groeit het meeste in april en in mei. Het kan ook voorkomen dat het kort na de winter komt, maar dit gebeurt alleen als het een zachte winter was. 

Als je de voorjaarszonnebloem gaat planten kan je dit het beste doen op een plek met halfschaduw. Op die manier krijgt die namelijk zowel genoeg zonlicht als schaduw. Vaak wordt het aangeraden om kort na het planten de bloem genoeg water te geven, daarna is het verstandig om de plant minstens één keer per week water te geven. 

4. Krokussen 

Deze bloem is misschien wel één van de meeste bekende bloemen die je ziet in het voorjaar. Je begint daarentegen al in september ongeveer met het planten van de krokus. Als je de krokus gaat planten kan je dit het beste doen op een plek waar ze sowieso een halve dag in de zon staan. De krokus houdt niet zo van een plekje waar veel schaduw is. 

Wij als mensen zijn niet de enige die de krokussen erg leuk vinden. Ook de bijen zijn erg blij als de krokussen weer bloeien. Dit komt doordat de krokussen vaak één van de eerste bloemen zijn die beginnen met bloeien in het voorjaar.

Houdt een rhododendron van veel schaduw?

Ja, de rhododendron houdt wel van wat schaduw. Een paar uurtjes zon is vaak genoeg.

Wanneer groeit de voorjaarszonnebloem?

De voorjaarszonnebloem groeit het vaakst in het voorjaar rond april en mei.

Kan een hortensia goed tegen zonlicht?

Jawel, maar niet te veel, want dan kan de hortensia uitdrogen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *